Osijek
OSJEČANI, UPALITE SVOJ BALKON JER GUŽVA JE OFF

Virtualna Osječka ljetna noć
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
Turistička zajednica Grada Osijeka organizirala je i foto nagradni natječaj

Osječka ljetna noć tradicionalna je manifestacija koja se do sada održavala posljednjeg petka ili subote u lipnju, srpnju i kolovozu i kao takva bila je jedan od najposjećenijih događaja u gradu koji živi i razvija se zajedno s ljudima. Ove je godine naišla na prepreku - pandemiju COVID-19. No, uz domišljatu ideju Turističke zajednice kako OLJN provesti u vlastitim domovima, a opet u interakciji s obitelji i prijateljima, zabava za Osječane zasigurno neće ni večeras izostati.

U vrijeme kada su veće manifestacije otkazane zbog nemogućnosti poštovanja svih epidemioloških mjera, TZ grada Osijeka nudi svojevrsnu virtualnu inačicu manifestacije u svrhu očuvanja brenda Osječke ljetne noći, ali i u svrhu promocije grada kao odgovorne i sigurne destinacije. Tako poziva Osječane i sve ljubitelje Osijeka da odgovorno uživaju u Osječkoj ljetnoj noći, da sami preuzmu ulogu organizatora i naprave si nezaboravne uspomene na nju. Sve to uz poruku “OLJN tamo je gdje su Osječani!” kojom se ističe kako srž ove manifestacije nije u lokaciji, hrani, piću, koncertima, nego u ljudima i odnosima.

“U vremenu kada su masovna okupljanja potencijalna opasnost za naše građane i posjetitelje želja nam je održati živim brend Osječke ljetne noći, pokazati kako grad i manifestacija unatoč svim epidemiološkim mjerama i dalje žive, a istovremeno ukloniti što je više moguće potencijalnih opasnosti za naše građane i posjetitelje. Kroz virtualnu inačicu manifestacije nudimo svima onima koji su zainteresirani da zajedno s nama sudjeluju u kreiranju jedne drukčije razglednice iz Osijeka kojom želimo poručili budućim posjetiteljima kako je Osijek ugodna, odgovorna i sigurna destinacija i za građane i za turiste. Za najkreativnije i najpozitivnije pripremili smo vrijedne nagrade, a detalje možete pronaći na web-stranici i društvenim mrežama TZ grada Osijeka. Mnogima su balkoni, terase i dvorišta za vrijeme izolacije bili izvor pozitivne energije i mjesto gdje su se opuštali i hvatali prve zrake proljetnog sunca. To su mjesta gdje imamo sigurnost doma, a uz malo truda i kreativnosti možemo si organizirati personaliziranu oazu užitka s atmosferom grada i ljetne noći“, kaže Tajana Rogulja iz TZ-a grada Osijeka.

Virtualno događanje Turističke zajednice organizirano je pod sloganom “Upalite svoj balkON, gužva je OFF”.

“Željeli smo istaknuti balkon kao simbol drukčije perspektive grada. Kako izgleda naš grad kada podignemo pogled, pitanje je koje večeras postavljamo svim našim sugrađanima, a na njima je da to prikažu fotografijom. Pripremili smo i vrijedne nagrade za sudionike, i to u šest kategorija. Bit će tako nagrađene fotografije koje prikazuju najslađi balkon, najbolji balkon za tulume, najromantičniji balkon, najbolji balkon za opuštanje, najbolji gurmanski balkon i najpozitivnijeg sudionika”, poručuju iz TZ-a na čijoj se internetskoj stranici mogu pronaći dodatne informacije o prvoj virtualnoj Osječkoj ljetnoj noći.
Ivana Solar
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA I PC BALKON
Osječkoj ljetnoj noći pridonijet će i Pannonian Challenge, koji će urediti balkon kina Urania te ponuditi izložbu fotografija ekstremnog sporta u Sakuntala parku u 20 sati. Sve to poslužit će kao savršena najava 21. izdanja jednog od najboljih europskih festivala ekstremnog sporta Pannonian Challengea (od 12. do 16. kolovoza). Domaćin izložbe “Retrospektive Pannoniana” je Samir Kurtagić, koji je s kolegama fotografima - Marinom Lončarom, Marinom Stuparom, Dubravkom Milinkovićem i Nikolom Predovićem, ovjekovječio ljude Pannonian Challengea. Izložba će biti otvorena od 31. srpnja do 2. kolovoza, od 7. do 9. kolovoza te od 14. do 16. kolovoza.

PC balkon će biti najglasniji u gradu, a s pogledom na Sakuntala park donijet će novu dimenziju vrućoj ljetnoj noći.
Najčitanije iz rubrike