Regija
NASTARIJA MANIFESTACIJA U MIHOLJAČKOM KRAJU

Uz posebne epidemiološke mjere Miholjačko sijelo i Sajam ipak će se održati
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
Predviđeni su koncerti Najboljih hrvatskih tamburaša i Željka Bebeka
DONJI MIHOLJAC - Uz posebne epidemiološke mjere, vrlo je izgledno da će se najpopularnije miholjačke manifestacije ovog ljeta i jeseni ipak održati, ali ne u svom standardnom formatu i terminu. Miholjačko sijelo, manifestacija s tradicijom dugom više od četiri desetljeća, bit će održano krajem kolovoza, a Miholjački sajam krajem rujna. Potvrdio nam je to gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, koji je najavio da se priprema i proslava Dana grada.

- Još ranije smo Miholjačko sijelo, koje se inače održava drugi vikend u srpnju, otkazali jer nismo znali što nas čeka. No planiramo manifestaciju održati krajem kolovoza, a Miholjački sajam zajedno s Danom grada, kao i do sada, krajem rujna. Formu i oblik manifestacija prilagodit ćemo epidemiološkoj situaciji, dogovori s udrugama oko koncepta traju i vjerujem da ćemo ih održati - rekao je gradonačelnik i dodao:

- Vodeći se mišlju da život ne može stati, krenuli smo s pripremama za organizaciju manifestacija. Miholjačko sijelo, istina, neće biti onakvo na kakvo smo naviknuli, ali nastojat ćemo da se ljudi dobro provedu i uživaju u dvodnevnom programu. Bit će u manjem opsegu nego prijašnjih godina, ali u svakom slučaju idemo s tim.

Kao što je poznato, Miholjačko sijelo tradicionalna je i nastarija manifestacija u miholjačkom kraju. Kroz smotre folkora, prikaz tradicionalnih zanata i narodnih običaja, gastronomske priredbe, izložbe i tamburaške koncerte svake godine tijekom tri dana okupi znatno veći broj posjetitelja od svih drugih događanja u Donjem Miholjcu. Novina je da se ove godine neće održati u perivoju Prandau-Mailath, nego u Kolodvorskoj ulici! Dobra je to vijest za ugostitelje u tom dijelu grada.

- Odlučili smo da Sijelo ove godine bude u Kolodvorskoj ulici, koja će se zatvoriti u dijelu između kafića Rost i Glenn’s. Želja nam je pomoći ugostiteljima, kojih je najviše na tom potezu. Nastup KUD-ova održat će se na natkrivenoj pozornici, a osim lokalnog tamburaškog sastava, predviđen je i koncert Najboljih hrvatskih tamburaša. Također, na toj je lokaciji planiran koncert Željka Bebeka 29. rujna, za Dan grada - naveo je Aladić.

Programi manifestacija još nisu dogovoreni, pa Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca poziva OPG-ove obrte, zadruge, udruge građana i druge zainteresirane da dostave svoje prijedloge. S. Fridl
Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike