Mozaik
OBJAVLJEN PROGRAM ODRŽAVANJA

Motovun film festival putuje
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
Motovunski filmski festival zbog epidemiološke situacije ove se godine ne održava u uobičajenom obliku te su organizatori odlučili festival povesti na put od četrdesetak dana tijekom kojih će gostovati u nizu gradova, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u Zagrebu

- Ako ne možemo pozvati ljude u Motovun, možemo Motovun dovesti k njima. Odlučili smo festival povesti na put od četrdesetak dana - rekao je direktor Motovunskog filmskog festivala Igor Mirković na konferenciji za novinare u Laubi - Kući za ljude i umjetnost.

Festival će početi u Motovunu 30. srpnja, a završiti u Kući za ljude i umjetnost - Laubi u Zagrebu od 26. kolovoza do 6. rujna. Mirković je naglasio da će pedesetak dugih i kratkih filmova provesti gradovima Istre, a zatim u dijelu Hrvatske.

- Cilj nam je da filmovi dođu do svih ljudi koji vole festival - istaknuo je napomenuvši da su sve planove morali mijenjati nekoliko puta.
U Splitu je 30. i 31. srpnja te u Zagrebu na Ljetnoj pozornici od 31. srpnja do 3. kolovoza. Festival je u Dubrovniku od 1. do 7. kolovoza, u Šibeniku 5. kolovoza, u Rijeci od 6. do 8. kolovoza te u Kostreni 10. i 11. kolovoza. Na istarskoj turneji tijekom kolovoza festival gostuje u Vrsaru, Rovinju, Vodnjanu, Balama, Svevinčenatu i Kaštelir Labinci. Cijeli repertoar filmova prikazat će se u zagrebačkoj Laubi od 26. kolovoza do 6. rujna, a na kraju festivala dodijelit će se nagrade. T.K.
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike