Dome slatki dome
TEST EINHELL TE-CS 18/165 LI-SOLO

Malen i praktičan cirkular za sve prilike
Objavljeno 23. srpnja, 2020.
Ljeto je idealno razdoblje za radove i projekte koje smo zamislili, a drvo kao prirodan materijal gotovo je nezaobilazno

Zamislite situaciju: postavljate daske na krov, popularno rečeno – daskate krov. U jednom scenariju mjerite, pa režete dasku na podu, pa se penjete, pa ponovno mjerite, pa popravljate, i tako u krug.

Dodajmo tome i strujne kabele cirkulara, pletenje i spoticanje o te i druge kabele, a uz to, ako nam strujna utičnica nije blizu, eto još jednog problema. A sada zamislite ovaj scenarij: radite na krovu i imate malen i praktičan, snažan i baterijski pogonjen ručni cirkular s kojim zadatke obavljate na licu mjesta, bez kabela, lako i brzo. Upravo potonje će vam omogućiti Einhell TE-CS 18/165 Li-Solo kojeg smo dobili priliku isprobati ga.

Lako rukovanje
Einhell TE-CS 18/165 Li-Solo stiže u pakiranju s kojeg odmah iščitavamo mogućnosti ovog ručnog cirkulara. Promjer lista pile iznosi mu 165 mm, dok je broj „zuba“ zaustavljen na 24 i visinu od 20 mm. Pila se vrti pri 4200 okretaja u minuti, a zahvaljujući velikom promjeru može piliti drvo i deblje od pet centimetara (točnije 54 milimetra), pri ravnom rezu. Ono što zaista cijenimo kod Einhell alata jest spremnost uređaja za rad, pa je tako i Einhell TE-CS 18/165 Li-Solo odmah po vađenju iz kutije spreman za rad. U rukama ovaj ručni cirkular odiše kvalitetom i robusnošću, a tome dakako pridonosi i aluminijsko postolje, odnosno radna ploča. Rukovanje je lako i alat izvrsno leži u ruci. List pile lako je izmijeniti zahvaljujući jednostavnoj blokadi osovine. U paketu stiže i praktična vodilica kojom je lako pratiti reznu liniju za savršeno ravan rez. Kao i brojni drugi baterijski alati tako i Einhell TE-CS 18/165 Li-Solo posjeduje praktično LED radno svjetlo, koje je posebno korisno ako radimo u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Ako imamo potrebu za kosim rezom, Einhell TE-CS 18/165 Li-Solo nam i to omogućuje.

Naime, postolje, tj. pilu, moguće je ukositi za rezove do 45°, a tada je dubina reza ograničena do i dalje respektabilnih 35 milimetara.

Spreman za rad
Pohvalno je i to što apsolutno sve postavke ove pile možemo postići bez dodatnog alata, što ovaj ručni cirkular čini istinski spremnim alatom za rad na terenu. Važno je spomenuti kako Einhell TE-CS 18/165 Li-Solo koristi hvaljeni Power X-Change sustav baterija. Gotovo sav asortiman baterijskih alata ovog njemačkog proizvođača sada je temeljena na ovom hvaljenom sustavu koji nudi zaista velike mogućnosti. Sustav čine baterije i punjači, odnosno alati iz Einhella koji međusobno mogu dijeliti baterije, što je izvrsno, jer ako se odlučite za Einhell alate možete doslovce imati svega jedan punjač i nekoliko baterija koje ćete dijeliti među svim alatima. Asortiman alata zaista je velik, a obuhvaćaju ga brojni alati i vrtni program. Za rad Einhell TE-CS 18/165 Li-Solo treba samo jednu bateriju.
Marin Režić
Nema gubitka kapaciteta zbog stajanja
Sve Einhell Power X-Change baterije koriste litij-ionske ćelije, a osim dugovječnosti, ova vrsta baterija omogućava veću pohranu kapaciteta bez neželjenog memorijskog efekta te nema gubitka kapaciteta zbog stajanja. Kada smo se opremili baterijom, Einhell TE-CS 18/165 Li-Solo spreman je za sve izazove. Mi smo ga testirali u rezanju dasaka pri postavi dasaka na krov te u poslu kreiranja vlastite vrtne kućice, a koju ćemo vam uskoro predstaviti. Einhell TE-CS 18/165 Li-Solo prodaje se za izuzetno povoljnih 759 kuna. Ako ju nemate u svom asortimanu alta, možda je ovo idealna prilika za početak opremanja Einhell Power X-Change sustavom.
Pohvalno je i to što apsolutno sve postavke ove pile možemo postići bez dodatnog alata
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike