Osijek
NOVI HIT POPULARNOG ZBORA

Zumbići snimili spot za “Godišnja doba”
Objavljeno 15. srpnja, 2020.

Proljeće, ljeto, jesen i zima opjevani su u pjesmi "Godišnja doba", novom hitu Osječkih zumbića, koji će se zasigurno rado slušati ovoga ljeta. Iako je pjesma tematski vezana uz sva četiri godišnja doba, njezin ugođaj savršeno odgovara upravo ljetu koje je nastupilo i koje za pjevače ovog poznatog dječjeg zbora donosi praznike, druženje s prijateljima te duge i tople sladoledne dane.

- Pjesma je nastala tijekom projekta "Četiri godišnja doba: sinergija glazbe i poduzetništva", čiji je nositelj Institut za zborsku glazbu "Polifonija", a proveden je u suradnji s partnerima: Centrom za autizam Osijek, Centrom za poduzetništvo, Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, Osnovnom školom Darda, Osnovnom školom Višnjevac i Osnovnom školom Frana Krste Frankopana. Projekt je realiziran tijekom školske godine 2019./2020. i financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih - kaže dirigentica Majda Milinović.

 

Za glazbu i tekst pjesme zaslužan je Goran Bošković, frontmen grupe Fluentes, a aranžman potpisuju Željko Nikolin i Davor Dedić. Spot je snimljen u Kući u prirodi Zlatna Greda, a Zumbići i učenici iz partnerskih škola na snimanju su nosili majice koje bojama vežemo uz godišnja doba - zelenu kao simbol proljeća, crvenu kao ljeto, narančastu kao jesen i plavu kao znak zime. Produkciju spota potpisuje Cinematic Osijek. I.R.G.

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike