Novosti
TRI OSOBE NA RESPIRATORU

Na području Osječko-baranjske županije šest novooboljelih
Objavljeno 15. srpnja, 2020.

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je šest novooboljelih od Covida 19 i to tri iz Osijeka, dvoje iz Našica i jedna osoba iz Belog Manastira, izvjestio je županijski Stožer civilne zaštite. Rezultat je to obrade ukupno 228 uzoraka. U KBC-u je i dalje hospitalizirano 25 oboljelih, ali je za razliku od jučer, jedan pacijent manje je na respiratoru. Ukupno se na uređaju za potpomognuto disanje nalaze tri osobe. Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno u samoizloaciji na području naše županije nalazi 438 osoba.

Prve oboljele osobe na području naše Županije evidentirane su 14. ožujka ove godine što znači prije točno četiri mjeseca i ukupno su od koronavirusa oboljele  492 osobe dok je do sada izliječeno 275 osoba, osam je preminulo, a trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji prema dojavama građana i samoinicijativno. Od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji gdje se osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije nije nalazila na prijavljenoj adresi. Samoinicijativno su provjerili 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje. T.P.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike