Mozaik
POPROCK.HR: NOVI SINGLOVI, SPOTOVI...

Bare: Karantena je bila grozota, jedva čekam prvi koncert, poludjet ću
Objavljeno 15. srpnja, 2020.
PopRock.hr na HTV-u i ovoga nam tjedna donosi najnovije singlove, spotove i glazbene vijesti. Naravno, imamo prilike čuti i što kažu glazbenici, tako da su ovoga tjedna ispred kamera PopRock.hr prošetali Goran Bare, I. Bee, Mejaši, Mayales i Gordana Evačić. Goran Bare, legenda hrvatskog rocka, predstavio je svoj novi singl "Rođen za suze".

- Ta pjesma mi je samo izišla. Brijem po gradu i uskomeša mi se nešto u glavi i onda brzo odjurim u gajbu i zapišem na prvi račun, papir koji vidim. Sutra pogledam, ako je dobro, dobro je, ako nije - nije - opisuje Bare kako izgledaju njegovi trenutci inspiracije i kako je nastao novi singl. Bare kaže da je novi album pri kraju, tj. kako bi, da nije bilo epidemije, već bio gotov. On je pjesme napisao, čeka još neke aranžmane.

- Ova karantena bila je grozota, jedva čekam prvi koncert, poludjet ću, 13. kolovoza na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. I album bi bio gotov da nije bilo ove epidemije. Tako da će sada biti vani negdje na ljeto iduće godine - kaže Bare.

Svoj novi singl "Celebrity" predstavila je i I. Bee. Kaže da je singl trebao biti predstavljen još u veljači, ali i nju je korona omela u planovima.

- Htjela sam napraviti za ovu pjesmu baš visokobudžetni spot, lova je da se troši, i onda se dogodio lockdown. Bog je rekao "moraš napraviti neki mali spot". I onda sam pozvala sve ljude da sudjeluju u spotu i da pošalju svoje snimke. Tehnički najbolje odabrali smo i uvrstili u spot. Danas svi žele biti celebrity. Ja sam imala to iskustvo, kad sam devedesetih postala celebrity. Bila sam megazvijezda, imala sam hrpu koncerata i onda se umisliš. Zapravo, izgubiš sebe - priča Ivana.

Nikola Bosilj iz grupe Mejaši u studiju PopRock.hr najavio je njihovu novu pjesmu "Nije to vino".

- Nas korona nije zaustavila da radimo. Imamo novu pjesmu, glazbu je napisao Denis Dumančić, tekst Fayo, produkciju Branimir Mihaljević. A spot smo preuzeli na sebe, pokrenuli smo vlastitu videoprodukciju, opskrbili se kvalitetnom opremom i sada je ovo drugi spot iz naše produkcije. A pjesma je glasna najava novog albuma Nova godina - kaže Nikola.

Svoje su nove pjesme u ovotjednoj emisiji PopRock.hr predstavili i Mayales, Gordana Ervačić i grupa Mejaši. T.K.
I album bi bio gotov da nije bilo epidemije. Tako da će izići negdje na ljeto iduće godine, kaže Bare
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike