Regija
VELIKI DAN ZA MALU CRKVU SV. FILIPA I JAKOVA

Grad Belišće crkvi u Bocanjevcima darovao nove orgulje
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
BOCANJEVCI - U filijalnoj crkvi svetih Filipa i Jakova u Bocanjevcima, koji teritorijalno pripadaju Gradu Belišću, u nedjelju je na misnom slavlju bilo svečanije nego inače. Povod tome bilo je predstavljanje novih crkvenih orgulja, za čiju je nabavu sredstva osigurao Grad.

Bogoslužje, kojemu je nazočio i gradonačelnik Belišća Dinko Burić, predvodio je upravitelj bocanjevačke župe i župnik Župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Valpovu, vlč. Zvonko Mrak, a vokalnim su ga nastupom obogatili članovi KUD-a Šokadija Bocanjevci i Patrik Piskorjanac koji ih je pratio na novom instrumentu. Vlč. Zvonko Mrak je u ime mještana i vjernika uputio zahvalu gradonačelniku i Gradu na vrijednoj donaciji, a gradonačelnik Burić pak nije krio oduševljenje izvedbama pjevača tijekom euharistijskog slavlja.

Na samom kraju dvjema glazbenim numerama svoj je doprinos slavlju dao i vlč. Luka Ćosić, koji je, osim što je cijenjen svećenik, pokazao da se isto tako dobro snalazi i za klavijaturama, priopćeno je iz Etno sela Bocanjevci.

Vrijedna donacija seoskoj crkvi, čiji vjernici po mnogočemu mogu biti uzor i mnogo većim sredinama zbog svoje angažiranosti u obogaćivanju života u naselju, bit će dodatni poticaj za rad te male, ali složne zajednice. L.A.
Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike