Osijek
KOMUNALNI (NE)RED

Neodgovorni pojedinci odlažu otpad uz Našičko naselje
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
"Ostaci ostataka" trgovačkog centra Getro na južnom ulazu u Osijek, koji je nastradao u požaru sada već davne 2008. godine, kao da nisu dovoljno ružni i sablasni, pa se neodgovorni pojedinci, koje namjerno nećemo nazvati građanima, trude da ta lokacija izgleda još skandaloznije, odlažući svuda uokolo gomile otpada.

Nađe se tu svega, građevnog otpada, stare odjeće, plastike… da ne nabrajamo, širok je spektar otpada koji završava na zelenim površinama i u šipražju, umjesto, recimo, u novom reciklažnom dvorištu, koje se nalazi ni stotinu metara zračne linije dalje.

Da bi stvar bila gora, to ilegalno odlagalište nalazi se odmah uz Našičko naselje, nadomak obiteljskih kuća i lijepo uređenog prostora za igru i rekreaciju uz istoimeni bajer. Općenito, cijelo je to područje poput nekakve sive zone za koju nitko ne mari, pa su ovakve stvari dugi niz godina uobičajene.

Uostalom, komunalni nered često viđamo i u središtu grada, pa kako onda nećemo i na periferiji. Stara je to priča o nedovoljnom broju komunalnih redara. Svaki put kada ih zbog ovakvih stvari kontaktiramo, dobijemo isti odgovor: nema nas dovoljno, ne stignemo pokriti sve. Ili pak građani nisu kooperativni, nikada ništa ne vide i ne čuju, pa je neodgovornim zagađivačima teško ući u trag.

I doista, pet komunalnih redara, ponovit ćemo to tko zna koji put, ne može pokriti 15 gradskih četvrti i mjesnih odbora, stoga je krajnje vrijeme da gradska uprava poduzme nešto o tom pitanju kako bi nam Osijek u punom smislu te riječi izgledao kao grad.

Jer grad nije samo na potezu od Trga Ante Starčevića do Tvrđe; zašto i oni koji žive izvan tog kruga ne bi uživali čistoću i komunalni red? I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana