Zdravlje
DJELOTVORAN UČINAK

Znoj čuva zdravlje
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
Znojenje pozitivno djeluje na kožu te je jedan od najočitijih znakova dobrog zdravlja. Ljeti znojenje pomaže u regulaciji tjelesne temperature. Stručnjaci tvrde da ima itekako djelotvoran učinak i na kožu. Znojenjem se oslobađaju toksini koji inače mogu izazvati posljedice na koži kao što su akne, bubuljice, ali i zatvorene pore.

Velika količina prirodne soli izbacuje se znojenjem te se na taj način koža rješava i prirodne prljavštine koju raznoraznim pilinzima pokušavamo iskorijeniti. Zanimljivo je da je znoj "dobar prijatelj" osobama koje imaju problem sa suhom ispucalom kožom i alergijama. S obzirom na to da se znojenjem izbace raznorazni toksini, znojenjem koža postaje svježa i prozračna. To ćete najbolje uočiti nakon intenzivnog treninga, u trenutcima kada se tijelo oslobodi štetnih tvari.

Znoj u svom sastavu sadrži dermicidin, prirodni antibiotik koji se aktivira u slanom, blago kiselom znoju i ubija mikrobe na koži. Prema istraživanjima, on je izuzetno učinkovit u suzbijanju prehlade i kožnih bolesti. Dermcidin se pokazao impresivnim borcem protiv nekoliko vrsta bakterija, uključujući stafilokoka za kojeg se zna da je vrlo otporan na farmaceutske antibiotike. Ljudska koža posjeduje vlastitu floru ili mikroorganizme koji su korisni i štite nas od štetnih bakterija. Dobro je znati da znoj pomaže očuvanju i održavanju korisnih mikroorganizama na koži koji se bore protiv raznih bolesti. J.Kn.
Možda ste propustili...

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

Najčitanije iz rubrike