Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA SUTRAŠNJE SU GOŠĆE ZAGREBAČKOG AGRAMA

Nakon poraza u Zmijavcima - vratiti se na pobjedničku stazu
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
Taj susret 15. kola počet će u 19 sati

Unatoč zaključnom porazu u osnovnom dijelu prvenstva od Splita, u Zmijavcima će nogometašice Osijeka u doigravanje za prvaka Hrvatske krenuti s čelne pozicije. Iako Splićanke imaju bolju gol-razliku, Osječanke su u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.


Taj im je status donio sutrašnje (nedjelja) gostovanje u Zagrebu kod četvrtoplasiranog Agrama, koji su učenice trenera Tihomira Rudeža prije tri tjedna uvjerljivo porazile na svojoj "Mačkamami" (5:1). Da bi na to kultno osječko igralište stigla, odnosno vratila se, titula prvaka, taj bi se epilog trebao ponoviti i sutra, kako popularne "zečice" ne bi zaostale u utrci sa Splitom, koji ih je porazio prošle nedjelje, a danas također gostuje, u Zagrebu kod trećeg Dinama. U nedjelju u 19 sati, za kada je predviđen početak susreta 15. kola s Agramom, Osječanke će već znati kako je prošao Split, ali to neće promijeniti potrebu upisivanja triju bodova. Iako Rudežov sastav ponovno neće biti kompletan, vjeruje se da je raspoloživi sposoban vratiti se na pobjedničku stazu, u čijem su smjeru bile riječi Lorene Balić:

- Doista stresan okršaj sa Splićankama uspjele smo arhivirati, iz njega treba izvuči pouke, a sad se koncentrirati na sljedeće izazove. O Splićankama bit će vremena razmišljati, a da bismo zadržale prednost međusobnog susreta, u ostalima trebamo ostvariti maksimalni učinak. Pobjeda, dakle, nad Agramom se podrazumijeva iako neće biti lako, a i Zagrepčanke će biti motivirane usporiti nas na putu vraćanja državnog primata. Koncentracija stoga mora biti maksimalna, kako se ne bismo dovele u neugodnu poziciju, a odigramo li na optimalnoj razini, problema ne bi smjelo biti. Kvaliteta je, nedvojbeno, na našoj strani te to moramo prenijeti na teren, gdje samo maksimalan pristup donosi željeni plod. Svlačionica je toga svjesna te je zato odlučna ispuniti želju svima privrženima klubu, a najveća je, zapravo, u nas, jer se volimo natjecati i dokazivati. A uvjerene smo da ćemo dokazati kako smo najbolje u Hrvatskoj - optimistično je nastavak prvenstva najavila prva ligaška strijelkinja, od koje se sutra očekuje popravljanje toga skora. D.Lekšan
Liga za prvaka
1.Split**14**13**0**1**117:3**39

2.Osijek**14**13**0**1**98:7**39

3.Dinamo**14**10**0**4**56:16**30

4.Agram**14**6**0**8**35:65**18
Liga za ostanak
1.Neretva**14**5**1**8**23:58**16

2.Viktorija**14**4**0**10**13:77**12

3.Katarina Z.**14**2**2**10**12:71**8

4.Lepoglava**14**1**1**12**13:70**4
Parovi 15. kola
Agram (Zagreb) - Osijek, Dinamo (Zagreb) - Split, Katarina Zrinski (Čakovec) - Viktorija (Slavonski Brod) i Lepoglava - Neretva (Metković)
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike