Crna kronika
KOD 69-GODIŠNJEG MUŠKARCA S POŽEŠKOG PODRUČJA

Pronađene tri tone ilegalnog duhana
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
POŽEGA
Kod 69-godišnjeg muškarca s požeškog područja policija je pronašla  239 kilograma sitno rezanog duhana, 2.731 kilograma ostalog duhana za pušenje, stroj za rezanje duhana, digitalnu vagu i kartonske kutije. 
Kako doznajemo, u srijedu su carinici Službe za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod u suradnji s policajcima Službe kriminalističke policije PU požeško-slavonske, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva 69- godišnjak te ostale prostorije i pokretnine u njegovom vlasništvu pri čemu su pronađeni  stroj za rezanje duhana s elektromotorom i reduktorom,  digitalnu vaga, 239 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 15 plastičnih vreća, te 2.731 kilograma ostalog duhana pakiranog u 24 kartonske kutije.
Protiv 69-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine, a u upravnom postupku Carinska uprava donijet će rješenje o obračunu i plaćanju trošarine u iznosu većem od 2.3 milijuna kuna za sitno rezani duhan i duhansku sirovinu s pripadajućim zakonskim zateznim kamatama. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike