Crna kronika
PRIHVAĆEN PRIJEDLOG USKOK-A

Pet osječkih dilera u zatvoru bar do rujna
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
OSIJEK

Kako se i predviđalo, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku produljio je istražni zatvor za šest osječkih dilera uhićenih početkom lipnja. Iza rešetaka ostaju zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage je na temelju prijedloga za produljenje istražnog zatvora USKOK-a proveo ročište u kaznenom predmetu protiv šest okrivljenika koji se po rješenju suca istrage nalaze u istražnom zatvoru zbog kaznenog djela zločinačkog udruženja i počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja u svezi s kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

- Nakon provedenog ročišta sudac istrage je utvrdio da i dalje postoji osnovana sumnja da su ostvarili obilježja kaznenih djela koja im se stavljaju na teret rješenjem o provođenju istrage USKOK-a, te da i dalje postoji opasnost da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti kaznena djela odnosno nastaviti s činjenjem istih ili istovrsnih kaznenih djela, pa je produljio istražni zatvor. On može trajati do 9. rujna - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda Osijek.

Podsjetimo, kao "mozak" i organizator udruženja koje je nabavljalo, skladištilo, pakiralo i prodavalo kokain marihuanu, amfetamin i MDMA na području Osijeka i okolice sumnjiči se Dario K., jedan od najmoprimaca osječkog narodnjačkog kluba Rockatiki. S.Lacić
Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

Najčitanije iz rubrike