Regija
NAKON UREĐENJA DRUŠTVENOG DOMA

Gradit će kapelicu
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
VUČJAK FERIČANAČKI

Prethodne dvije godine bile su produktivne za Vučjak Feričanački kada je riječ o ulaganju u komunalnu i društvenu infrastrukturu, a investicijski trend, istina skromniji, nastavljen je i u 2020. godini. Uređeno je dječje igralište i asfaltiran košarkaški teren kod društvenog doma, koji je dobio nadstrešnicu. U planu je i obnova pročelja doma.

- Prije sedam godina društveni dom kompletno smo iznutra uredili i opremili novim inventarom. Dogradili smo sanitarni čvor i spremište, a prije dvije godine obnovili krovište te asfaltirali parkiralište doma. Preostaje još samo obnoviti fasadu i za te radove očekujemo sredstva Osječko-baranjske županije, a koja je zajedno s Općinom financirala sva dosadašnja ulaganja. Planirali smo pročelje ove godine, no zbog pandemije sve je usporeno - rekao je vijećnik u Općinskom vijeću Feričanci Stipo Stipić, mještanin Vučjaka Feričanačkog, te dodao da je u planu gradnja kapelice, što je jedan od dugoočekivanih projekata za stanovnike Vučjaka Feričanačkog. Prema Stipićevim riječima, gradnja kapelice dogovorena je s Općinom i Župom Duha Svetoga u Feričancima, koji su obećali pomoć.

- Općina je otkupila jednu privatnu parcelu pokraj društvenog doma, a na kojoj je planirana gradnja kapelice te parkiralište. Vjerujem da će sljedeće godine biti gotova projektna dokumentacija - rekao je Stipo Stipić, pod čijim je vodstvom sagrađen i nogostup u naselju. Kroz cijelu Đurđenovačku ulicu, jedinu u Vučjaku Feričanačkom, sagrađen je nogostup uz županijsku cestu, a velika im je potreba kanalizacija. "Već godinama čekamo kanalizaciju. No postoji problem. U Feričancima se kanalizacija gradi već 15 godina i još nije gotova. A kada bude, onda je Vučjak na redu", kaže.

Inače, u Vučjaku Feričanačkom postoji kapelica Blažene Djevice Marije Žalosne, koja je svojom pozicijom i veličinom potpuno neodgovarajuća, tako da se mise održavaju u prostoru društvenog doma. S. Fridl
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike