Regija
NOV NAČIN PRIJAVE ROĐENJA

Našice su uvele sustav e-Novorođenče - lakše i do potpore za dijete
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
NAŠICE

U suradnji Grada Našica i Ministarstva uprave u Našicama je uveden sustav e-Novorođenče, usluga dostupna roditeljima. Gradonačelnik Josip Miletić naglasio je kako će se uz digitalizaciju sustava omogućiti i jednostavnije korištenje sredstava grada za opremu novorođenog djeteta. Roditeljima novorođenog djeteta od sada je omogućeno da prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili preko sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče, Gradu dostave zahtjev za dodjelu pomoći za novorođeno dijete. Roditelji neće više morati skupljati potrebnu dokumentaciju i osobno je predavati, nego će moći sve učiniti na jednom mjestu prilikom prijave djeteta.

Ministar uprave Ivan Malenica istaknuo je jako dobru suradnju s gradom Našice.

- Drago mi je da je grad Našice pristupio usluzi e-Novorođenče. Radi se o jednoj od najkompleksnijih usluga u sustavu e-Građani koja omogućuje roditeljima prijavu rođenja djeteta - rekao je Malenica i najavio skorašnji natječaj za digitalizaciju lokalne samouprave jer je primijetio da je Grad Našice spreman ići u smjeru digitalizacije javne uprave radi zadovoljstva svih građana Našica.

Odlukom o socijalnoj skrbi Grada Našica i Odlukom dodjele pomoći za opremu novorođenog djeteta propisano je da za svako novorođeno dijete na području Našica roditelj (skrbnik ili posvojitelj) ostvaruje pravo na poklon u novčanoj vrijednosti od 2500 kuna za opremu djeteta. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike