Mozaik
OVOG VIKENDA SPLITSKI FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE

Mia: Velika je čast i radost
pjevati na Prokurativama
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
Osječanka otvara finalnu večer sa svojom naslušanijom pjesmom s prošlog Festivala

Ovog vikenda u izravnom prijenosu na programima HRT-a jubilarni, 60. Splitski festival zabavne glazbe donosi dvije večeri pune zabave za sve generacije.

Prve večeri, u subotu, 11. srpnja, na HTV2 u 21.40 na rasporedu je Retrospektivna večer "Nima Splita do Splita", koja je zamišljena kao cjelovit prikaz brojnih evergrina zlatnih godina Splitskog festivala. U toj večeri uz pratnju velikog festivalskog orkestra nastupit će najeminentniji hrvatski izvođači, koji će izvesti najveće festivalske uspješnice iz prošlih 60 godina. Uz Doris Dragović, Zoricu Kondžu, Meri Cetinić, Tedija Spalata, Ibricu Jusića i mnoge druge, prve će večeri nastupiti i Osječanka Mia Dimšić, koja je i sama pobjednica Splitskoj festivala iz 2017. godine s pjesmom "Sunce, oblak, vjetar". No, to nije sve...

- Kao i uvijek, velika je čast i radost pjevati na Prokurativama, ove godine posebno zato što se pjesma "Život nije siv" našla u večeri retrospektive čija su ovogodišnja tema festivalski hitovi. Kad se sjetim kako sam na istoj pozornici prije samo četiri godine prvi put izvela tu pjesmu i bila u ogromnoj tremi i s milijun upitnika iznad glave, ne mogu vjerovati da se to događa. Bit će to sigurno posebna i emotivna izvedba. Osim toga, finalnu večer koja je posvećena novim skladbama otvorit ćemo Marko Tolja i ja svojim duetom "Sva blaga ovog svijeta", jer je on najslušanija pjesma prošlogodišnjeg festivala. Samo još jedan dokaz da se predivno osjećam na festivalu iz godine u godinu i to se odražava i na pjesmama - ispričala nam je Mia ekskluzivno za Glas Slavonije uoči Splitskog festivala. Završnica festivala održat će se u nedjelju, 12. srpnja, u 21.30 na HTV1, kad će uživo biti predstavljene 22 nove festivalske pjesme. Show program bit će posvećen dobitniku nagrade za doprinos hrvatskoj glazbi skladatelju Teu Trumbiću te dobitnicima posebne nagrade Splitskog festivala Stipici Kalogjeri i Đorđiju Peruzoviću.
Tanja Kvorka
JEDINI SLAVONAC U FINALU JE MARIN JURIĆ - ČIVRO S PJESMOM “NIJE DOVOLJNO”
Ovo su 22 nove skladbe koje će biti izvedene u finalnoj večeri 12. srpnja, na 60. Splitskom festivalu, složene abecednim redom: “Budi čovjek” Ibrica; “Čarobna stvar” Neno Belan & Zorica Kačić Čatipović; “Dođi, uzmi mi dušu” Adriana; “Dugo nisam bio mlad” Goran Karan; “Fali meni ona” Jole; “Idem jugu svom” Hari Rončević; “Izdalo me more” Filomena; “Kad duša boli” Mladen Grdović; “Kako samo mater zna” Lorena; “Maka maka” Klapa Rišpet; “Meni triba mirno more” Boris Oštrić & Ribari; “Ne zamiri vilo” Tedi Spalato; “Nema bolje” Ivo Perkušić; “Nije dovoljno” Marin Jurić - Čivro; “O tebi ovisan” Marko Tolja; “Ostajem tu” Tomislav Bralić & Klapa Intrade; “Pisma Splita” Tenori Dalmacije; “Pjeva mi se, ali nemam s kim” Giuliano; “Samo mi se javi” Alen Nižetić; “Sve do kraja” Klapa Praska; “To ne mogu podnit” Petar Dragojević i “Voli me godinama” Frajle.
osjećaj
PREDIVAN

IZ GODINE

U GODINU
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike