Novosti
GODIŠNJICA TRAGEDIJE U CENTRU ZA SOCIJALNU SKRB ĐAKOVO

Zločin koji ne smijemo zaboraviti
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
Centar za socijalnu skrb Đakovo i Đakovčani prisjetili su se u četvrtak 9. srpnja 2019., kada je ubijena socijalna radnica Blaženka Poplašen, a pravnik Ivan Pavić zadobio teške rane, od kojih je nakon 14 dana preminuo. U njih je pucao Đakovčanin Andrija Drežnjak, korisnik te socijalne ustanove, a koji je nedavno zbog toga nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

U povodu prve godišnjice tog zločina djelatnici Centra u tišini su na ulazu u tu ustanovu otkrili spomen-ploču te obišli posljednja počivališta stradalih kolega, u Selcima Đakovačkim i Đakovu. Ploču su otkrili nećak Blaženke Poplašen i brat Ivana Pavića.

"Nikada nećemo zaboraviti naše kolege, a spomen-ploča je na ulazu da se prisjećaju i svi oni koji ulaze u Centar, da se ne zaboravi i da se nikada više nešto takvo ne ponovi", izjavila je ravnateljica Centra Dubravka Petrović. Centar u četvrtak nije radio sa strankama.

Nakon lanjske tragedije đakovački Centar bio je prvi koji je na ulazu dobio vrata s detektorom metala, a od tada svaku stranku na ulazu ručnim detektorom pregledava i zaštitar, koji je dobio i dodatne ovlasti.

Prijatelji Ivana Pavića okupljeni u građansku inicijativu "Zapamtimo Ivana Pavića" pokrenuli su inicijativu da se zelena površina s dječjim igralištem u blizini njegove kuće, kod kružnog toka u Pavićevoj ulici, nazove Park Ivana Pavića. Najavili su i druge inicijative njemu u spomen. Upravo ide i izrada njegova murala na zidu OŠ Vladimira Nazora, koju je Pavić pohađao. S.Župan
Najčitanije iz rubrike