Sport
MNK OSIJEK OPET U ELITI

Trener Voldin i ekipa u
potrazi za pojačanjima
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
Nakon prošlosezonskog ispadanja, osječka momčad ekspresno je izborila povratak u Prvu ligu

Ljubitelji malog nogometa ili, ako baš hoćete, futsala od jeseni će, ako okolnosti to budu dopuštale (situacija s koronavirusom), u Zrinjevcu opet moći gledati prvoligaške okršaje.

Osijek je prošlog vikenda na kvalifikacijskom turniru prvaka tri skupine Druge HMNL osvojio prvo mjesto i samim time izravni povratak u elitu. Nakon prošlosezonskog ispadanja u klubu su svi bili čvrsto riješeni samo jedno ljeto plesati među drugoligašima, što se na koncu i dogodilo, premda su u Brodu 035 imali jakog konkurenta u borbi za prvo mjesto na istoku. Međutim, Osječani su već prije prekida zbog pandemije koronavirusa u ligaškom natjecanju stvorili veliku bodovnu prednost, pa su kasnijom odlukom IO-a HNS-a proglašenim pobjednicima i time stekli pravo nastupa u kvalifikacijama koje su uspješno okončali u Zagrebu. S obzirom na posebne okolnosti prouzročene koronakrizom, igralo se turnirski, a ne ligaški kako je to prije bio slučaj, ali Osječani su spremni dočekali i taj izazov. Suparnici su im bili stari znanci iz prvoligaškog društva Murter i Novi Marof, a momčad mladog i vrlo perspektivnog stručnjaka na osječkoj klupi Saše Voldina bila je sigurna i dominantna u oba susreta te je glatko izborila povratak među prvoligaše. Murter je svladan sa 5:2, a Novi Marof sa 5:1.

- Čim smo ispali iz elite, za cilj smo si zadali ekspresni povratak, što smo uspjeli i učiniti. Osjećaj je dobar, a igrama na turniru pokazali smo kako ćemo biti konkurentni i u Prvoj ligi koja je itekako izjednačena i zahtjevna. Ključan je bio prvi susret na turniru koji smo igrali protiv Murtera. U početku te utakmice osjetila se mala nervoza i grč, ali kada smo to nadvladali, uzeli smo sve konce igre u svoje ruke i došli do pobjede koja nam je širom otvorila vrata povratka. Drugi susret protiv Novog Marofa bio je jednosmjerna utakmica u kojoj smo imali potpunu dominaciju i kontrolu - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša. Put povratka među prvoligaše nije bio lak, ali pravi posao za ljude u klubu tek slijedi jer ako se želi biti konkurentan, bit će potrebno pojačati momčad.

- Svi ključni igrači koji su nas vratili u elitu ostat će u klubu, ali nužna su nam dva-tri pojačanja na kojima ću inzistirati u razgovorima s čelnicima. Volio bih dobiti još jednog ofenzivnog i defenzivnog centralnog igrača te jednog beka. Ciljat ćemo na igrače koji će za nas predstavljati pojačanja jer širinu imamo i u ovom trenutku. Cilj mi je za svaku poziciju u momčadi imati dvije ili tri opcije jer samo na taj način moći ćemo držati visoki tempo igre, što je nužno u prvoligaškim utakmicama - smatra Voldin.

Nakon uspješnog nastupa na kvalifikacijskom turniru, osječka momčad malo će predahnuti, a početak priprema za novu sezonu koja bi trebala startati krajem rujna planiran je za sredinu kolovoza.

Dalibor Keler
BUNDAVICA PRVA META
Jedan od igrača kojeg bi Osijek volio vidjeti u svojim redovima je Brođanin Almedin Bundavica. On je prije nekoliko sezona već bio u rosteru osječke momčadi, ali tada nije ostavio dublji trag. No s vremenom se Bundavica razvio u odličnog prvoligaškog igrača nastupajući za Brod 035 i Split Tommy, a skupio je i pet nastupa za reprezentaciju Hrvatske.
IGRAČKI KADAR
Kvalifikacije u Zagrebu odigrali su: Dino Živković, Dino Palinkaš, Niko Tomić (vratari), Matias Mijić, Vitor Hungo De Lima Da Silva, Robert Nospak, Dražen Čavar, Nebojša Popović, Josip Šalaj, Filip Petrušić, Armando Kajfeš, Denis Šimašek, Goran Dakić i Andrej Pandurević.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike