Sport
PROBLEMI U GRADSKOM VRTU UOČI ISTRE 1961

Kulešević muku muči kako složiti veznu liniju
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
Od standardnih veznjaka na raspolaganju je samo Mihael Žaper

Nogometaši Osijeka uspješno su preživjeli "tri kruga pakla" koja im je donio prošli tjedan, u kojem su odigrali tri prvenstvena derbija.


Postigli su odlične rezultate, dvije pobjede i remi, ali cijena koju su za to platili, čini se, opet je visoka. Premda su između gostovanja na Poljudu i sutrašnjeg susreta s Istrom 1961 imali šest dana bez utakmice, kadrovska situacija nije se nešto posebno popravila.

Lopa uz Žapera?

Cijelo ovo prvenstvo ozljede su neprekidno devastirale vezni red osječke momčadi, a povijest se ponavlja i na vrhuncu sezone. Ako se ne dogode nekakva čudesna izlječenja, Osijek će u susret protiv Puljana ući bez tri važna vezna igrača. Laszlo Kleinheisler ozlijedio se još na zagrijavanju uoči utakmice protiv Dinama. Gležanj je bio u pitanju, a ozljeda još nije sanirana. Štoviše, Mađar uopće nije u Gradskom vrtu, nego ozljedu tretira u Budimpešti, što bi trebao biti pokazatelj kako ga neće biti u momčadi. Slična je situacija i s Vedranom Jugovićem, koji je osjetio bol u mišiću lista na posljednjem treningu prije utakmice s Hajdukom. Nakon što je obavio dodatne preglede, izglednije je kako ni on neće biti na raspolaganju treneru Ivici Kuleševiću. Probleme s veznjacima zaokružuje suspenzija Marina Pilja. On je na Poljudu odigrao vrlo dobru utakmicu, ali je dobio i treći akumulirani žuti karton, pa će susret protiv Puljana biti prisiljen gledati s tribina. Dakle, od veznjaka koje je Kulešević u posljednje vrijeme najčešće koristio ostao je samo Mihael Žaper, a tko će zaigrati s njim u paru u srcu osječke momčadi vjerojatno je pitanje zbog kojeg Kulešević nemirno spava posljednjih dana. Izbora nema puno, a kao "prvi pick" za popunjavanje te pozicije figurira iskusni Ukrajinac Dmitro Lopa. Preostale su opcije gotovo već zaboravljeni Karlo Kamenar i mladi Moldavac Mihail Caimacov. Postoji i mogućnost da se u sredinu instalira Merveila Ndockyta koji je u odličnoj formi, što bi zahtijevalo pronalaženje novog rješenja na desnoj strani napada.

Puljani su neugodni


Inače, kad smo već kod ozlijeđenih igrača treba spomenuti i Antonija Mancea, koji također nije u optimalnom stanju, ali izgledi za njegov nastup još uvijek postoje. Nije ugodno slušati sve te muke s kojima se susreće trener Ivica Kulešević uoči tri presudna susreta u borbi za drugo mjesto. Osim toga, Istra 1961, premda je pretposljednja na tablici, ove sezone Osječanima nekako i ne leži. U tri susreta bijelo-plavi su protiv nje prosuli velikih pet bodova. Pobijedili su je samo jednom, jesenas u Osijeku, a i to su bile teške muke jer je jedini pogodak zabio Mirko Marić iz kaznenog udarca u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Zbog svih tih stvari osječkoj momčadi potrebna je puna mobilizacija i maksimalna ozbiljnost u tom susretu. Ove sezone Kulešević je često bio prisiljen tražiti razna rješenja zbog ozljeda i kartona i uglavnom se dobro snalazio u tome. Nikada nije potencirao one kojih nema, nego je uvijek zaključivao kako je svaka kriza takve prirode prilika za dokazivanje onima koji nisu puno igrali. Tako će, čini se, biti i ovaj put jer će opet trener bijelo-plavih morati izvlačiti nekakvog asa iz rukava pri sastavljanju momčadi.


Dalibor Keler
TRENUTAK ZA PRAVU PODRŠKU NAVIJAČA
Ne treba posebno naglašavati koliko će bijelo-plavima potrebna biti podrška s tribina u toj utakmici. Osječka publika u prošlosti je znala prepoznati trenutak, a u jednoj od takvih utakmica gost je baš bila i Istra 1961. Bilo je to u svibnju 2017. kada se Osijek grčevito borio za opstanak, a na tribinama se u susretu protiv Puljana skupilo čak 8000 gledatelja. Danas se Osijek bori za mnogo ugodnije stvari, ali je trenutak opet važan. Rado bismo uzviknuli: "Svi u Gradski vrt", ali to neće biti moguće zbog epidemioloških mjera koje su kapacitet osječkog stadiona svele na jednu trećinu. NK Osijek je odlučio otvoriti i veliku zapadnu tribinu kako bi atmosfera bila što poticajnija za momčad. Susretu će moći nazočiti nešto više od 5000 gledatelja, a čvrsto vjerujemo kako će ih toliko i biti. Za sve što je napravila u sedam kola nakon koronastanke osječka momčad apsolutno zaslužuje pravu podršku svojih navijača u subotnjem susretu.
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike