Osijek
GENERACIJA MATURANATA 1954./55. EKONOMSKE SREDNJE ŠKOLE OSIJEK

65 godina nakon mature učenici 4.b prisjetili se dragih uspomena
Objavljeno 9. srpnja, 2020.

Nekadašnji učenici 4.b razreda generacije 1954./55. Ekonomske srednje škole iz Osijeka ponovno su se okupili kako bi proslavili čak 65. godišnjicu mature. Prigodna proslava organizirana je u malom mjestu Habjanovcima, na posjedu obitelji jednoga od njih, Vjekoslava Auguština, koji je svoje bivše razredne kolege s veseljem ugostio.

U 4.b razredu davne 1955. godine bio je 31 učenik, a u prigodi 65. obljetnice susrelo ih se samo sedam, i to: Vesna Appelt Čipčić, Mira Fizir Rak, Mirjana Janjić Nikolić, Gordana Kesić Tomaš, Ana Tot Tosenberger, Zdenka Perčić Žubrinić i Vjekoslav Auguštin. No, bez obzira na broj, veselje nije izostalo.

“Stasali smo u vrijeme bez luksuza i obilja, ali nas to nije spriječilo da si pomažemo, cijenimo se i volimo sve ove godine. Veže nas i danas prijateljstvo, koje je uvijek bilo iznad svega, pa nas tako ništa nije moglo spriječiti da se odazovemo ovom susretu. Uvijek se prisjećamo škole i mladih dana. Tako smo se ovaj put sjetili riječi legendarne profesorice Jelene Dorčić, koja bi djevojke nakon blagih prepirki o ljepoti smirivala riječima: ‘Sve ste vi mlade i lijepe, a i sretne jer je pred vama – budućnost.’ Bile su to riječi koje danas dobivaju pravo značenje. Sjetili smo se i isprike zbog kašnjenja jednog učenika, koji je rekao da je zakasnio zbog doplatka. Kada ga je profesorica zamolila za objašnjenje, rekao je da je morao ići s ocem kao ‘živi dokaz’. Uz priče o starim danima, glazbu i objed vrijeme je prohujalo. Rastali smo se s nadom da ćemo se svi vidjeti i na sljedećem druženju. Jer, nažalost, na svakom novom okupljanju sve nas je manje, što zbog bolesti, udaljenosti i drugih razloga”, kaže Vjekoslav Auguštin. I.Solar
SLAVLJENICI DOGOVORILI NOVE SUSRETE
Kako je od posljednjeg susreta prošlo pet godina, “maturanti” su se prisjetili starih, dragih školskih zgoda i nezgoda, pokojnih profesora i kolega, slabijih i odličnih ocjena te životnih staza kojima su krenuli i na njima ostvarili uspješne profesionalne karijere, a istovremeno i skladan obiteljski život. Nakon cjelodnevnog druženja slavljenici su se dogovorili za nove susrete, a kad oni nešto dogovore, kažu, treba vjerovati da će to i ostvariti. Jer - vrijeme leti, a sjećanja na mladost i druženja ostaju, poručili su na rastanku.
Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike