Tehno
RECENZIJA: PREDATOR: HUNTING GROUNDS

Zabavna multiplayer igra temeljena na slavnom filmu
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
Veliki smo fanovi igara temeljenih na filmovima, a Predator dočarava napetost i atmosferu

Film Predator žario je i palio 90-ih godina, a i danas ga s guštom pogledamo. Igre temeljene na filmovima nisu rijetkost i često postižu dobar uspjeh upravo na priči o filmu. Mi ih volimo zaigrati jer nam donose filmsku atmosferu, ali i našu kontrolu, pa imamo dojam kao da sami kreiramo scenarij. Ovaj put dobili smo priliku zaigrati Predator: Hunting Grounds za PlayStation 4.



Isključivo online


Predator: Hunting Grounds zamišljena je isključivo kao online igra. Iskreno, to nam je zaista žao jer iako živimo u online vremenu, i dalje postoje igrači koji igru žele zaigrati kao priču. No, što je tu je, Predator: Hunting Grounds zamišljen je kao multiplayer i treba ga isključivo gledati kao takvog. Nakon pokretanja igre dočekuje nas jednostavan izbornik u kojemu odlučujemo kako igru želimo igrati. Naime, u ponudi su dva načina igre, onaj kao lovac ili onaj kao Predator. Učitavanje mečeva traje nešto duže no što smo očekivali, konkretno za meč u ulozi lovca učitavanje traje oko pet minuta, a u ulozi Predatora valja čekati i oko 15 minuta prije negoli naš meč bude spreman. Zašto je tomu tako, teško je odgonetnuti, nama je nekako logično objašnjenje da puno igrača čeka biti Predator.

Radnja igre smještena je u afričku džunglu, teritorij dobro poznat iz filma. Filmska glazba dodatno podiže ugođaj, a posebno napeto postane kada Predator počne ispuštati svoje zvukove. Misija svakog meča gotovo je ista. Predator treba poubijati sve koje vidi, a lovci se trebaju prvo riješiti gerilskih vojnika, riješiti se Predatora, izvršiti zadatak u vidu uništenja gerilskog postrojenja te otići u sigurnost. Iako zvuči kao pregršt radnji, u ulozi lovca stvari se brzo odvijaju. U timu lovaca sudjeluju četiri igrača i ako su iole koordinirani, brzo će riješiti gerilske pobunjenike jer im AI nije odveć napredan. Predatora je samostalno teško ubiti, no uz troje drugih kolega i ovaj zadatak zna biti lak, posebice ako je u ulozi Predatora netko tko nije sklon taktiziranju. Dakako, igrač koji je Predator igra sam. Iako su misije drukčije, radnjom su vrlo slične. Igra u ulozi Predatora zabavna je i daje pravi osjećaj moći.

Dok kao lovac stepite i čuvate se te imate za cilj misiju koja vas čeka, u ulozi Predatora osjećate se moćno dok prolazite kroz džunglu. Predator se lišen obveze neke misije, vrhunski se zabavlja tražeći lovce i ubijajući ih. Kao trofej i u filmu lovcu možete uzeti lubanju/kralježnicu. Sve u svemu, igra je zabavna i pružit će vam neke sate zabave, međutim za višesatno igranje Predator: Hunting Grounds jednostavno nije. Misije su iste, mape su slične, a jedina varijabla je vrijeme kada ćemo sresti Predatora. Odigrati s vremena na vrijeme koji meč – e to je prava čar Predator: Hunting Grounds. Igrati ga višesatno i višednevno – nikako, bar ne nama. Zato, opet kažemo, žao nam je što ne postoji story mode koji bi nas ipak duže vezao uz igru ili makar single player ako nismo online.

Grafika

Iako su neki korisnici po forumima prijavljivali probleme s igranjem Predator: Hunting Grounds na PS4 konzoli, u smislu pada sličica u sekundi, moramo priznati da na PS4 Pro konzoli ove probleme nismo ni jednom primijetili. Do pada sličica vjerojatno dolazi zbog zahtjeva koje ova igra stavlja pred konzolu. Naime, grafički igra je izuzetno dotjerana, a posebno oduševljavaju teksture džungle, ali i samih likova. S obzirom na to, Predator: Hunting Grounds definitivno će se bolje snaći na Pro konzoli. Za kraj, zaigrati ili ne Predator: Hunting Grounds? Naša preporuka je definitivno da, posebice ako ste kao i mi strepjeli nad svakim filmom iz serijala Predator. Iako je igra samo online bazirana, Predator: Hunting Grounds pruži će vam i zabavu i povremenu razbibrigu, pa ju je dobro imati na konzoli. Ako imate društvo, možete kreirati privatne mečeve te ih zaigrati s prijateljima, a tada igra dobiva i novu dimenziju jer su u pozadini ljudi koje znate.


Ocjena: 70. Dojam: zabavna igra temeljena na slavnom filmu, kojoj samo nedostaje single player za potpuni dojam.
Marin Režić
Grafički je igra izuzetno dotjerana, a posebno oduševljavaju teksture džungle, ali i samih likova
Ako imate društvo, možete kreirati privatne mečeve, a tada igra dobiva i posve novu dimenziju
Najčitanije iz rubrike