Crna kronika
NA PLAŽAMA U ROVINJU UTOPILI SE AUSTRIJANAC I HRVAT

Dva utopljenika u jednom danu
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
ROVINJ - Tijekom srijede na području Rovinja zabilježena su dva slučaja utapanja. Oko 13 sati na plaži u turističkom naselju utopio se 65-godišnji Austrijanac, a oko 16 sati na plaži Borik utopio se 74-godišnji hrvatski državljanin. U oba slučaja muškarcima je pružena reanimacija, ali neuspješno, te je dežurna mrtvozornica konstatirala kako su obje smrti nastupile zbog utapanja. Tijela utopljenika prevezena su prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Kako bi se izbjegli ovakvi tragični događaji i povećala sigurnost kupača, Policijska uprava istarska savjetuje građane da pri izboru plaža odaberu onu koja je ograđena s morske strane plutačama koje su psihološka granica i označavaju prostor gdje je kupanje dopušteno. Najbolje je koristiti uređene plaže, na kojima postoji spasilačka služba. S.Lacić
SAVJETI POLICIJE ZA KUPAČE
Iz policije upozoravaju građane da u slučaju velikih valova ne izlaze na otvoreno more i ne udaljavaju se daleko od obale. “Ne ulazite u vodu pod utjecajem alkohola ili droga, ne plivajte neposredno nakon obroka, ne izlažite se predugo jakom suncu i ne ulazite u hladnu vodu vrući. Izbjegavajte plivati sami, a djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez nadzora roditelja ili druge odrasle osobe”, kažu iz PU istarske.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike