Regija
PŠŠ VINKOVCI

Dobili su projekt vrijedan gotovo 36 milijuna kuna
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
VINKOVCI

Poljoprivredno-šumarska škola Vinkovci, kao imenovani Regionalni centar kompetentnosti u sektoru poljoprivrede, potpisala je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ugovor za projekt "Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza" u vrijednosti od gotovo 36 milijuna kuna koji se financira iz EU socijalnog fonda. Uz nositelja Poljoprivredno-šumarsku školu Vinkovci, u projektu kao partneri sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija, Razvojna agencija VSŽ-a, Srednja škola Ilok, Obrtničko-industrijska škola Županja, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek te Vinka Plus d.o.o.

- Ovo je kruna uspješnog procesa pripreme projekta koji traje od 2018. kada je na inicijativu Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije proveden niz koordinacijskih sastanaka s predstavnicima strukovnih škola s područja najistočnije županije vezano za kandidiranje škola kao regionalnih centara kompetentnosti u pojedinim sektorima u svojstvu nositelja ili partnera - kažu u županijskoj Razvojnoj agenciji.

Projektom će se razvijati i provoditi programi strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, kao i stručna usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika. U okviru tog projekta nabavit će se i dodatna specijalizirana oprema za strukovne škole uključene u projekt.

Projektom će se razviti tri standarda zanimanja i pomoćnik u peradarstvu za invalidne osobe. M.F.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana