Novosti
NAKNADA IZBORNIH TROŠKOVA

HDZ-u 8,9 milijuna kuna, Restartu 5,5 milijuna
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
Za osvojenih 66 mandata HDZ-u bi za naknadu izbornih troškova trebalo pripasti 8,9 milijuna kuna, a strankama okupljenima u Restart koaliciji, koje imaju 41 mandat, 5,5 milijuna kuna. Ti se iznosi dobiju nakon što se broj osvojenih mandata pomnoži sa 135 tisuća kuna, koliko za jedan osvojeni mandat pripada svakoj političkoj stranci, neovisnoj listi i kandidatu.

Domovinski pokret Miroslava Škore osvojio je 16 mandata, pa bi za troškove trebao dobiti naknadu od 2,2 milijuna kuna, Most za osvojenih osam 1,1 milijun kuna, a stranke okupljene oko platforme Možemo! za sedam mandata 945 tisuća kuna.

Za tri osvojena mandata koaliciji SSIP, Fokus i Pametno pripada 405 tisuća kuna naknade, isto kao i Pupovčevu SDSS-u.

Sa po 135.000 kuna država bi izborne troškove trebala nadoknaditi HNS-u i Reformistima Radimira Čačića, koji su osvojili po jedan mandat, te zastupnicima manjina Robertu Jankovicsu (mađarska manjina), Furiju Radinu (talijanska), Vladimiru Bileku (češka i slovačka), Veljku Kajtaziju (pet manjina) i Ermini Lekaj Prljaskaj, koja je ponovno izabrana za zastupnicu 12 manjina.

Neslužbeni su to izračuni, za službene treba čekati konačne izborne rezultate, za koje je sada teško precizirati datum. Najranije bi to moglo biti 16. ili 17. srpnja, a najkasnije 21. srpnja. H
Možda ste propustili...

NIJE BILO KRŠENJA MJERE SAMOIZOLACIJE

Šest novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji

U SAMOIZOLACIJI TRENUTNO 47 OSOBA

Nema novozaraženih u VPŽ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NADARENI – ZABORAVLJENI: OBITELJ LENDVAJ IZ POPOVAČE

Puna kuća genijalaca

2

EPIDEMIOLOŠKE MJERE U SVETIŠTIMA

Velika Gospa uz maske, razmak i bez procesija

3

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Jedna osoba preminula, a četiri su novooboljele