Regija
GRADSKI PRIJEVOZ U VUKOVARU

Povećali su broj autobusnih linija
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
VUKOVAR - Nakon što je zbog epidemije koronavirusa u Vukovaru bio obustavljen javni gradski prijevoz, s popuštanjem epidemioloških mjera prijevoz je prije dva mjeseca ponovno pokrenut, ali sa znatno smanjenim brojem linija. Kako je tada i najavljeno, gradske su vlasti pratile odluke epidemiologa, no istodobno i osluškivale potrebe i primjedbe građana, koji su sve češće isticali nezadovoljstvo zbog reduciranoga broja linija u gradskom prijevozu, pa su mjerodavni odlučili povećati broj linija.

Iz Grada su pojasnili kako broj linija nije vraćen na stanje od prije korone, i zbog epidemioloških preporuka i zbog potrebe da se razmišlja o rentabilnosti prijevoznika, tvrtke Čazmatrans Vukovar, koja upošljava 120 djelatnika. Stoga će stanje pratiti i dalje te sukladno potrebama i mogućnostima eventualno dodatno povećati broj linija, uz praćenje uputa Nacionalnog stožera, s obzirom na to da epidemija još uvijek nije prošla.

Treba istaknuti i kako je Gradsko vijeće Vukovara u svibnju donijelo odluku kojom je produžen rok za plaćanje koncesijske naknade za 2019. godinu do 1. listopada ove godine. D. K.
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike