Novosti
U ĐAKOVU DOSAD 174 OBOLJELA OD COVID-19

Kraj samoizolacije za svećenike i redovnice
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
Nakon nekoliko dana pada broja novozaraženih koronavirusom na području Đakova, u ponedjeljak je zabilježen ponovni rast. Tako je u nedjelju bilo šest, a u ponedjeljak 14 novih slučajeva. Sada je ukupan broj oboljelih od COVID-19 u tom gradu 174.

Prema priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u ponedjeljak je ukupan broj osoba u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije bio 1610, što je čak 300 osoba manje nego u nedjelju, kada ih je pod tom mjerom bilo 1948, a najveći broj njih od pojave virusa među Đakovčanima odnosi se upravo na njihov grad. Znatnom smanjenju tog broja pridonose prvi izlasci iz samoizolacije na području grada Đakova, a riječ je o onima koji su prvi bili obuhvaćeni tom mjerom, i to tijekom produženog lipanjskog vikenda, na koji se nastavljao praznik, 22. lipnja.

"Brojni sugrađani izišli su iz samoizolacije, počevši od petka, 3. srpnja, do ponedjeljka, 6. srpnja, kaže načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Antun Galić. Među njima su krizmanici, njihovi kumovi, članovi obitelji, dio svećenika, bogoslova, sestara Sv. Križa. "Broj osoba u samoizolaciji toliko je smanjen jer su pobrojeni svi oni koji su s te mjere ‘skinuti‘ u tri dana vikenda. Četrnaestero novooboljelih najvažnije nam je rješavati, da se virus ne širi dalje", prokomentirao je voditelj epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Karlo Kožul. S.Župan