Svijet
KORONAVIRUS U AUSTRIJI I NJEMAČKOJ

Pogoni za preradu mesa žarišta virusa
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
I Austrija je nakon Njemačke izvijestila o učestalim slučajevima zaraze novim koronavirusom u pogonima za preradu mesa.


Testiranjem je utvrđeno deset novih slučajeva bolesti među radnicima triju tvornica te nekoliko desetaka slučajeva u krugu osoba koje su s njima povezane, objavila je dpa, pozivajući se na izvješće austrijske novinske agencije APA. Tvornice se nalaze u blizini granice s Njemačkom, a testiranje se nastavlja.


Pojava koronavirusa u tvornicama za preradu mesa u Austriji nadovezuje se na velik broj slučajeva zaraze koronavirusom u njemačkom mesnom divu Toenniesu među čijim je radnicima testiranjem utvrđeno 1400 slučajeva zaraze. Slučaj je pokrenuo burnu javnu raspravu o radnim i životnim uvjetima radnika Toenniesa, podsjeća dpa. Radnici su proteklog vikenda i prosvjedovali blokirajući prilaz mesnom pogonu Toennies u mjestu Rheda-Wiedenbruec.
Austrijska ministrica poljoprivrede Elisabeth Koestinger u nedjelju je nastojala naglasiti razliku između mesnih sektora u Njemačkoj i Austriji, tvrdeći da su austrijski pogoni u pravilu mnogo manji, a radni uvjeti u njima puno bolji. Zbog učestalih slučajeva zaraze savezna zemlja Gornja Austrija, gdje su smještene i tvornice za preradu mesa s deset zaraženih radnika, ponovno je u nedjelju pooštrila mjere protiv širenja koronavirusa, uvodeći iznova obvezu nošenja maski u javnim zgradama. Ponovno su zatvorene i neke škole i vrtići. H
Možda ste propustili...

INDIJA: NAJMANJE TROJE POGINULIH

Zrakoplov "proklizao" i prepolovio se

ODGOVOR PALESTINCIMA NA PUŠTANJE ZAPALJIVIH BALONA

Izrael ostavio Gazu bez goriva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA GRAĐANE SJEVERNE MAKEDONIJE, HRVATSKE, BUGARSKE I RUMUNSKE

Za ulaz od Srbiju od 15. kolovoza obavezan PCR test star do 48 sati

2

RAZMIŠLJAJU O MJERI 14 DANA IZOLACIJE

Srbija za strance uvodi karantenu?

3

USPJEŠNA TESTIRANJA

Njemački ministar: Cjepivo možda već najesen