Autoglas
OTKRIVENE PRVE FOTOGRAFIJE

Nova Kia Carnival uskoro stiže
Objavljeno 7. srpnja, 2020.

Kia je otkrila prve fotografije novog Carnivala, četvrte generacije Kijina najprestižnijeg velikog jednovolumena. Četvrta generacija Carnivala, koja se temelji na ostavštini globalno uspješnih prethodnika, dobila je robusniji izgled i dizajnerski identitet karakterističan za novu generaciju modela Kia.
Novi Carnival ima kraći prevjes, a A stupić pomaknut je natrag kako bi dizajneri dobili duži pokrov motora. Veći međuosovinski razmak glavni je razlog za više prostora u kabini, a vozilo ujedno izgleda dulje, blago sportske siluete. Rezultat je profil koji otkriva Carnivalov dinamičniji genetski kod. Novi model dobio je neobičan oblik krova, koji zbog crnih A i B stupića izgleda kao nekakav otok. Gledajući s boka, dizajnerski element koji odskače nesumnjivo je atraktivno dizajnirani C stupić, preuzet od novoga Sorenta.
Carnival ima novo "tigrovo lice", koje se proteže cijelom širinom vozila. Maska i svjetla definirani su high-tech detaljima i u kombinaciji s kromom iznad maske kreiraju karakteristično lice novog Carnivala. Farovi i LED dnevna svjetla ostavljaju jedinstven svjetlosni dojam. Duga svjetla integrirana su u kut "tigrove" maske, a kratka su postavljena odvojeno, čiji se vanjski rub prelijeva preko rubova prednjeg dijela. Između dugih i kratkih svjetala nalaze se dnevna svjetla, koja obgrljuju Carnivalove pokazivače smjera i, spuštajući se, spajaju se s kromiranim rubovima donje maske. Dolje je postavljen branik s otvorima za protok zraka, koji se skladno dopunjuje s metalik detaljima i crnim branikom, zbog čega SUV-ovima inspirirani Carnival izgleda jako robusan.
Straga ga karakterizira širok, prepoznatljiv oblik, kojim su dizajneri, upotrebom širokih linija, naglasili vizualnu čvrstoću. Te su linije, između ostaloga, vidljive na elegantnim stražnjim svjetlima. Svjetla su oštrom linijom vizualno međusobno povezana, a ta se linija spušta i uokviruje registracijsku pločicu. Iznad svjetala je kromirana linija, koja počinje na vrhu C stupića i obgrljuje gornji rub prtljažnog prozora. Ispod svjetla su preko cijelog stražnjeg kraja linije koje vizualno dižu centar gravitacije stražnjeg kraja vozila.
Sportskim terencima inspirirani dizajn Carnivala dobio je metalnu zaštitu podvozja, koja osime zaštitne funkciju ima i dekorativnu, jer vozilu daje robusniji izgled. Početak je prodaje u jesen.

Milan Bugarić

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku