Regija
ISPRED CRKVE SVETOG JOSIPA

U Slatini je krizmano 48 mladih
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
SLATINA

Na posebno svečanom misnom slavlju, održanom ispred župne crkve sv. Josipa u Parku 136. slatinske brigade, mladima je podijeljen sakrament svete potvrde.

Pred roditeljima, kumovima, prijateljima i ostalim vjernicima sakrament svete potvrde primilo je 48 mladih. Taj svečani obred obavio je delegat požeškog biskupa, generalni vikar Požeške biskupije Josip Krpeljević.

- Na poseban način želim zahvaliti vama, dragi roditelji, koji ste na župnikov prijedlog odgovorili svojom spremnošću, potpisali izjavu i rekli "da", jer su okolnosti malo složene, ali mi vjerujemo u snagu sakramenta, to je potrebno našoj djeci, to je potrebno našoj Crkvi, i mi se tako olako ne želimo sakramenta odreći, pa ste preuzeli dio odgovornosti - rekao je vikar Krpeljević zahvaljujući također domaćem župniku Draganu Hrgiću i njegovim suradnicima, vjeroučiteljima i svima koji su i u okolnostima izolacije nastavili s pripravom krizmanika na daljinu i priveli je kraju.

Domaći župnik, vlč. Dragan Hrgić, zahvalio je Gradu Slatini na prostoru i svima koji su pomogli u organizaciji slavlja.

Osim dekana Slatinskog dekanata i župnika Župe sv. Josipa Dragana Hrgića, na misnom slavlju u Slatini koncelebrirali su svećenici Slatinskog dekanata, župnik slatinske Župe bl. Ivana Merza Nikola Jušić, župnik Župe Rođenja Blažene Djevice Marije iz Podravske Moslavine Vladimir Škrinjarić i župnik Župe sv. Marije Magdalene iz Sopja Oliver Kranjčić. P.Ž.
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike