Novosti
HDZ PROSLAVIO POBJEDU

Plenković: Imali smo težak mandat pun iskušenja, a izazovi pred nama još su veći
Objavljeno 6. srpnja, 2020.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u svom je govoru nakon parlamentarnih izbora na kojima je HDZ osvojio 68 mandata zahvalio svima na sjajnom rezultatu i pobjedi.


"Želim zahvaliti svim hrvatskim građanima, svima koji su izišli na birališta, bilo da su ga dali nama ili nekim drugim strankama, to je ono što je demokracija, iskaz volje naroda. Ovakav rezultat HDZ-a, a to je naša pobjeda, ne samo da je velika nego obvezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja, a izazovi pred nama još su veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, požrtvovnost, odgovornost, znanje i iskustvo. Sve to nastojali smo sintetizirati u programu i ljudima na listama. Ovakva potpora većine birača za nas je ogromna obaveza i svakog dana iduće četiri godine o njoj ćemo voditi računa jer Hrvatska treba rješenja", rekao je Plenković. Dodao je kako Hrvatska treba vladu koja će voditi politiku modernog suverenizma, koja baštini vrijednosti HDZ-a, prvog predsjednika Franje Tuđmana, "jer smo proteklih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on oduvijek stavljao i želio."


"Znamo da smo na ispravnom putu za vrijednosti i napredak Hrvatske. Želim zahvaliti svim članovima i članicama, simpatizerima, koji su radili u stožeru, svim Hrvatima izvan Hrvatske koji su glasali, svima koji su radili na izbornoj strategiji, onima koji su pomogli u medijskom smislu. Mislim da smo učinili maksimalan napor, a ovakva pobjeda daje nam za pravo da malo budemo veseli i opušteni, a sutra ujutro u 9 sati krećemo svi zajedno raditi za Hrvatsku!" rekao je Plenković u nedjelju navečer.


Čelnik HDZ-a je među članove i simpatizere stranke koji su ga dočekali burnim pljeskom u Arheološkom muzeju u Zagrebu, gdje su čekali rezultate parlamentarnih izbora za 10. saziv Hrvatskoga sabora, stigao već u 20.30. Od objave prvih rezultata izlaznih anketa atmosfera je u stožeru HDZ-a bila vesela.


Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je objavio zahvalu biračima: "Drage građanke i građani Dalmacije, hvala vam na ukazanom izbornom povjerenju. Ostajemo i dalje uz vas na zajedničkom putu u bolju i sigurniju budućnost."
Vladimir Šeks rekao je za televiziju N1 kako je ovo jedan od najvećih uspjeha HDZ-a. "Ovo je jedan od najvećih uspjeha HDZ-a, ali u promijenjenim okolnostima. Razlog je taj što je Andrej Plenković kao istinski lider na svojoj strategiji uključivosti obavio lavovski posao. Ova kampanja bila je izrazito personalizirana", istaknuo je Vladimir Šeks. D.Pavlović
PUPOVAC: I OČEKIVANO I IZNENAĐUJUĆE
Rezultati izbora su djelomično očekivani, ali i djelomično iznenađujući, analizirao je prve rezultate parlamentarnih zbora predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac. ‘‘Bilo je vidljivo da se HDZ oporavlja zadnjih desetak dana, ali da će Restart koalicija proći ovako loše, to nije bilo vidljivo. U cjelini gledano, imat ćemo težak Sabor‘‘, ocijenio je Pupovac. Na pitanje hoće li SDSS ići u koaliciju s HDZ-om, Pupovac je odgovorio da će njegova stranka pričekati ukupne rezultate. ‘‘HDZ je očuvao političku snagu u političkom životu koja mu pruža mogućnost da formira koaliciju‘‘, rekao je. Dodao je kako SDSS u ovom trenutku ne razmišlja o postavljanju uvjeta HDZ-u, već isključivo o svojim izbornim rezultatima.
Vladimir Šeks

veteran HDZ-a

Ovo je jedan od najvećih uspjeha HDZ-a, ali u promijenjenim okolnostima. Razlog je taj što je Andrej Plenković kao istinski lider na svojoj strategiji uključivosti obavio lavovski posao.
Možda ste propustili...

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije