Novosti
TOMO MEDVED:

HDZ od sutra počinje s pripremama za formiranje nove vlade
Objavljeno 5. srpnja, 2020.

ZAGREB - Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved najavio je u nedjelju da će od sutra započeti s razgovorima s potencijalnim koalicijskim partnerima i pripremama za formiranje nove vlade.

"HDZ će od sutra započeti pripreme za formiranje nove vlade. HDZ će biti nositelj formiranja vlade i ona će u konačnici biti čimbenik sigurnosti i stabilnosti Hrvatske”, rekao je Medved novinarima u izbornom stožeru u Arheološkom muzeju nakon prvih neslužbenih rezultata DIP-a.

Poručio je kako će započeti razgovore s koalicijskim partnerima koji svjetonazorski i programski podupiru HDZ.

Medved smatra kako zemlji treba stabilna vlada ali i da nemaju previše vremena, obzirom na okolnosti u kojima živimo i posljedice koje očekujemo zbog pandemije koronavirusom.

Čestitajući svim političkim opcijama koje su ušle u Hrvatski sabor, istaknuo je da je HDZ na ovim izborima dobio veliku potporu hrvatskog naroda, koju iščitavaju kao obnovljeno povjerenje koje su s građanima komunicirali tijekom kampanje.

Poručio je i kako nakon uspješnog četverogodišnjeg mandata vlade HDZ-a i predstavljanja programa "Sigurna Hrvatska", hrvatski narod prepoznao HDZ kao riješene kojemu poklanja svoje povjerenje za vođenje zemlje u iduće četiri izazovne godine.

"Pokazali smo da se znamo nositi sa svim poteškoćama. Pandemija Covida-19 i potres u Zagrebu stavili su pred nas teške izazove i u tim trenucima vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića odgovorno se odnosila i donosila pravovremene i odgovarajuće odluke", ocijenio je.

(Hina)

Možda ste propustili...

JEDAN OD VODEĆIH HRVATSKIH PEDAGOGA

Preminuo Vlatko Previšić

MINISTAR ZDRAVSTVA VILI BEROŠ

U svibnju kreću preventivni pregledi

Najčitanije iz rubrike