Osijek
OSJEČANI SU SE OPUSTILI

I dok je Kopika puna, plaže duž jadranske obale puste
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
Gužva je na riječnom dijelu Kopike bila fascinantna, sunčalo se te zaigrao picigin

Zanimljivo je bilo u nedjelju promatrati lijevu obale Drave uz osječko kupalište Kopika. I staro i mlado, njih više od 1000, okupiralo je betonski plato uz Dravu, a gužva je bila i u plićaku gdje se igrala odbojka i nezaobilazni picigin.

Gužva koja se vidi na fotografijama čitatelja Glasa Slavonije, snimljenima u ranim poslijepodnevnim satima, fascinantna je, kao da se na izborni dan cijeli Osijek preselio na lijevu obalu Drave i potražio spas od sparnog i vrućeg vremena u osvježavajućoj rijeci. Nije se nešto držala socijalna distanca, riječni dio Kopike izgledao je kao u vrijeme najvećih gužvi prošlih godina kada nije bilo nesretnog koronavirusa. Puno manja koncentracija kupača bila je i na pijesku kod željezničkog mosta, a nije izostalo kupača i na desnoj obali Drave kod Neptuna i kompe.

I dok su osječka kupališta cvjetala, ona na kojima je gužva najnormalnija stvar, a riječ je o jadranskoj obali, bilježe - propuh. Na većini plaža, u sretnijim vremenima prepunih stranaca, gotovo da nije bilo nikoga. Pregledajući agencijske fotografije, zamijetili smo da je na plaži Zrće tek šačica kupača, što je i razumljivo jer je tamošnjim klubovima zabranjen rad. Ništa bolje nije ni na plažama u Rapcu, Vodicama i Primoštenu, gdje se kupači mogu izbrojiti na prste jedne ruke. Morske plaže trebale bi živnuti ovoga tjedna kada se očekuje povećan broj stranih gostiju. Oni, pak, ne trebaju Osijeku, jer da i oni dođu, nastala bi nesnosna gužva.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana