Regija
PREDSTAVLJEN PROJEKT NAMIJENJEN NAJMLAĐIM VUKOVARCIMA

Za nove programe dječjih vrtića 1,3 milijuna kuna
Objavljeno 5. srpnja, 2020.
VUKOVAR - U Vukovaru je predstavljen EU projekt Super je biti različit, vrijedan više od 1,3 milijuna kuna. Osnovna mu je svrha unaprjeđivanje kvalitete života darovite djece i djece s teškoćama u razvoju uključivanjem u nove programe dječjih vrtića. Korisnik projekta je Dječji vrtić Vukovar 1, a partner Dječji vrtić Vukovar 2. Prema riječima ravnateljice DV-a Vukovar 1 Mirjane Kulić, darovita i visokomotivirana djeca u odnosu prema svojim vršnjacima mnogo toga čine prije, brže, drukčije i bolje, odnosno dosljedno postižu znatno bolja (iznadprosječna) postignuća od svojih vršnjaka.

- S druge strane, djeca s teškoćama u razvoju nepobitno su najranjiviji članovi društva, kojima je nužna višestruka zaštita i skrb u svim sferama života, i za njih ćemo kroz ovaj projekt moći učiniti više zapošljavanjem psihologa - rekla je Kulić.

Vrtić ima certificiran program za rad s darovitom djecom, pa će ga provedbom projekta unaprijediti i prenijeti stručna znanja i vještine na razvoj istoga programa u vrtiću Vukovar 2.

Direktorica Vukovarske razvojne agencije Vedrana Žilić naglasila je kako je projekt rezultat timskog rada gradskih ustanova, Razvojne agencije Vukovar i Grada te posebnu zahvalu uputila ravnateljicama vukovarskih vrtića na aktivnom sudjelovanju u pripremanju projekata. D. Korpoš
Možda ste propustili...

JAVNA PRIZNANJA OPĆINE PETRIJEVCI

Nagrade zaslužnima uručene naknadno

DRUGU GODINU DODJELJIVANI CERTIFIKATI

Potvrda kvalitete za 12 OPG-ovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UBRZO OSLIKANA STRIZIVOJNA

Na 7 murala bit će krava, pruga te najduža ulica

2

VELIKI PROJEKT S POSEBNOSTIMA JEDINSTVENIM U HRVATSKOJ

Konferencijska
dvorana za 350 osoba

3

GRADONAČELNIK VALPOVA POKRENUO MJESEČNIK

Šutalu novine više nisu samo bacanje novca?