Regija
IZNENAĐUJUĆE VELIK INTERES RODITELJA ZA UPIS MALIŠANA

U vrtiću “Maslačak” sve je više djece, u rujnu će ih, očekuje se, biti više od 270
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
ŽUPANJA - Pozitivni trendovi povećanja broja djece u Dječjem vrtiću "Maslačak" u Županji, započeti 2018. godine, kada je i zabilježen osjetan skok te upisan rekordan broj polaznika, nastavljaju se i u sljedećoj pedagoškoj godini. Vrtić će od rujna, kao i lani, pohađati više od 270 mališana, što je brojka koja veseli i daje razloga za optimizam.Ranijih se godina prosječan broj djece u vrtiću kretao oko 200. Zadovoljstvo ne krije ni ravnateljica Terezija Nemetz koju raduje iznimno velik interes roditelja za upis djece. U lipnju su imali 65 novih zahtjeva za upis, a upiti zainteresiranih roditelja pristižu i dalje. Iznenađujuće velik broj djece u vrtiću u posljednje dvije-tri godine, unatoč činjenici da su mnogi građani nakon ulaska Hrvatske u EU otišli trbuhom za kruhom, govori da situacija u Županji ipak nije tako crna.

- To je pokazatelj da ljudi ovdje ipak ima, da iz Županje nije otišlo toliko stanovništva reproduktivne dobi, jer djeca se rađaju, a i sami smo svjedoci koliko je trenutačno trudnica u gradu. Samo u našoj ustanovi imamo šest žena koje su na komplikacijama ili na porodiljnom, od kojih su pet odgojiteljice – ističe Nemetz.

U redoviti desetsatni program mogu se upisati djeca od navršenih godinu dana života do polaska u školu. Prilikom upisa izišlo se ususret svim roditeljima i udovoljilo njihovim potrebama. Imaju i nekoliko djece čije majke odlaze u Austriju raditi, naime, dva tjedna su tamo, dva su kod kuće, a djeca su s ocem, ili bakom, i redovito pohađaju vrtić. Tijekom prošle pedagoške godine imali su tri ili četiri ispisa djece zbog preseljenja, od toga su dva bila u Vinkovcima.

Pravo na upis imaju djeca roditelja s boravištem u Županji, a ako ima slobodnih mjesta, mogu se upisati i djeca roditelja s adresom na području drugih gradova i općina. Među polaznicima zato će i u sljedećoj pedagoškoj godini biti i manji broj djece iz susjednih Bošnjaka i Gradišta, a čiji roditelji rade u Županji. Djeca će biti podijeljena u 12 odgojnih skupina, a sve će ponovno biti popunjene. Jedna mješovita skupina djece u dobi od tri godine pa do polaska u školu smještena je u dislociranom objektu u naselju Šećerana, koji je lani obnovljen i uređen uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje je osiguralo 637.909 kuna, a projekt je sufinancirao i Grad.

Od jeseni Vrtić će organizirati i rad predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim vrtićkim programom u koji je integriran i program predškole. M. Lešić Omerović
Djeca se rađaju, i šest zaposlenica vrtića je na komplikacijama ili na porodiljnom, od toga pet odgojitelja
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike