Osijek
MJERA ŠTEDNJE: UMJESTO UČENICIMA, 110.000 KUNA GOSPODARSTVENICIMA

Grad ove godine neće nagraditi najmaturante!
Objavljeno 6. srpnja, 2020.
Ovogodišnja generacija maturanata po mnogočemu će ostati zapamćena kao jedna od najposebnijih. Dok ih većina iščekuje rezultate državne mature, a dio privodi kraju strukovno obrazovanje, zbrajaju se i dojmovi nakon završetka nastave i posljednjeg zaključivanja ocjena u životu. Iza njih ostaju brojni uspjesi koje je godinama honorirao i Grad Osijek, svojim nagradama najmaturantima, međutim to će ove godine izostati. Maturanti i njihovi roditelji pitaju zašto.

"Starije dijete bilo je najmaturant, a mlađe je također izvrstan učenik, pobjednik na natjecanjima znanja i sporaš od početka do kraja srednje škole. Nepravedno je što neće primiti zasluženo priznanje", ogorčeno nam javlja ponosni otac jednog maturanta, na čiju smo inicijativu i kontaktirali gradsku administraciju.

Iz gradske uprave odgovaraju kako su sredstva predviđena za nagrade najmaturantima preusmjerena u fond kojim Grad pomaže gospodarstvu. "U proračunu Grada Osijeka za 2020., između ostaloga, osigurali smo sredstva za potporu najboljim učenicima i studentima u obliku stipendija, potpora, nagrada i kredita. Kao i prošle godine, riječ je o iznosu od 110 tisuća kuna kojim bi se nagradilo 110 najmaturanata grada Osijeka. Međutim, kako je pandemija bolesti COVID-19 velikim dijelom poremetila nastavnu godinu i sam nastavni proces te dovela učenike donekle u neravnopravan položaj i s nemogućnošću da svoju darovitost iskažu na pravi način, odlučili smo dio sredstava usmjeriti na pomoć gospodarstvenicima i oporavak privrede našeg grada. Tradiciju nagrađivanja naših maturanata nastavljamo u idućim školskim godinama", odgovorili su iz Grada.

Kako će na ovu odluku reagirati najmaturanti koji su četiri godine marljivo učili i ostvarili vrhunske rezultate - ostaje vidjeti. E. Nenadić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike