Novosti
BIRAČKA MJESTA U OSIJEKU

Poslijepodnevni predah prije zadnjeg kruga izlaska birača
Objavljeno 5. srpnja, 2020.

Poslijepodnevni sati na osječkim biralištima uobičajeno donose pauzu - na nekoliko izbornih mjesta koje smo obišli tek po koji birač, prilika je to da i članovi biračkih odbora malo predahnu. Na biračkim mjestima 1 i 2, smještenih u Retfali, glasovalo su prostorima DVD-a, u velikoj vatrogasnoj garaži, tako da je to bilo jedno od najprozračnijih biračkih mjesta općenito u Osijeku. Bez previše birača "na djelu" bilo je i na biračkim mjestima u sjedištu ove gradske četvrti u Strossmayerovoj ulici, i ondje je u trenutku dolaska naše ekipe nije bilo glasača. Na dva biračka mjesta u OŠ Retfala, konstantno pak pritjecanje birača, provode se mjere zaštite od zaraze koronavirusom dezinficiraju se ruke, birači nose maske, mahom i rukavice.

Na biračkom mjestu u Donjem gradu također u trenutku dolaska Glasove izvjestiteljske ekipe bez birača, članovi odbora kazuju kako se još jedna "runda" očekuje prije večernje mise. U svakom slučaju izvješća naših sugovornika govore kako se izbori provode mirno, bez komplikacija i uz poštivanje propisanih javnozdravstvenih mjera. 
Već smo izvjestili kako su iz Državnog izbornog povjerenstva objavili kako je u IV. izbornoj jedinici do 11,30 sati glasovalo 17,18 posto od 327.382 birača. U Osijeku je do 11,30 sati glasovalo 19,14 posto birača.

Biračka mjesta zatvaraju se u 19 sati. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike