Mozaik
PRADEEP URS U SLATINI

Indijski učitelj joge
održao radionice o
sanskrtskim marma točkama
Objavljeno 5. srpnja, 2020.
Nakon trećeg obilježavanja Međunarodnog dana joge u Slatini, pod pokroviteljstvom indijskog veleposlanstva u Zagrebu, Grada Slatine i gradske TZ, Slatinu je treći put posjetio predstavnik veleposlanstva Pradeep Urs, indijski učitelj joge, ajurvede i indijske kulture, te održao niz aktivnosti u sklopu dvodnevne radionice "Marma točke". Prema riječima predsjednice udruge AUM Svjetlane Dupan, polaznici radionice naučili su da postoji 107 marma točaka u ljudskom tijelu, koje su u ajurvedskoj znanosti životno važne i njihovim oštećivanjem mogu se nanijeti velike i nepopravljive štete za ljudsko zdravlje.


- Marma točke zapisane su u drevnom sanskrtskom tekstu o medicini i kirurgiji Susruta Samhita, koji datira iz razdoblja oko 1000. godine pr. Kr. To su točke koje imaju veliku važnost za naše tijelo, um i duh, a svjesnost, znanje i rad s marma točkama pomaže revitalizaciji tjelesnih tkiva, poboljšava tjelesne funkcije, harmonizira živčani i endokrini sustav, otpušta energetske blokade, smiruje um i donosi jasnoću mislima - objasnila je predsjednica Dupan.
Na radionici u Slatini i Suhopolju, Urs JE upoznao je sudionike s osnovama marme, tehnikama lociranja marma točaka, stimuliranju marma točaka joga položajima, vježbama disanja i tehnikom čišćenja dišnih putova. P. Žarković
Možda ste propustili...

FILMSKI FESTIVAL POD POSEBNIM MJERAMA

Mostra u znaku talijanskog filma i pandemije COVID-19

CENZURA INSTAGRAMA ZBOG OBJAVA O LIJEKU PROTIV COVID-A

Madonna širila lažne informacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PODLEGAO OZLJEDAMA NAKON TEŠKE PROMETNE NESREĆE

Odlazak glazbene legende:
Preminuo je Rajko Dujmić

2

TOMISLAV ŽAJA REDATELJ DOKUMENTARNOG FILMA “IVANOVA IGRA”

Ivan je sinonim za paralelu nogometne i životne igre

3

BRITANSKA VLADA ŽELI VRATITI UNOSNU INDUSTRIJU

Novi fond od 500 milijuna funta za pomoć oporavku i filmske i TV produkcije