Osijek
DRUGA FAZA REKONSTRUKCIJE

Krapinsko naselje u novom ruhu do kraja godine
Objavljeno 3. srpnja, 2020.
Počela je druga faza obnove javnih površina u Krapinskom naselju. Radove izvodi Unikom, a obuhvatit će daljnju rekonstrukciju pješačkih i kolničkh površina te gradnju parkirališta i hortikulturno uređenje. Generalna je rekonstrukcija infrastrukture Krapinskog naselja, vrijedna 1,8 milijuna kuna, počela u srpnju 2019. te je do kraja te godine završen sjeverni, krak nogostupa i pločnika, dok se sada radi na južnom kraku prometnice.

“Drago mi je što svjedočimo početku druge faze kapitalnog ulaganja Grada Osijek u Industrijsku četvrt, odnosno ulaganja u odvodnju i infrastrukturu. Nalazimo se na spoju starog i novog, gdje možemo vidjeti kako je prva faza radova izvrsno napravljena, tako da nema sumnje kako će tako biti i s radovima u drugoj fazi. Nadamo se da ih neće ništa zaustaviti, želja nam je da, kada već nije bilo novca da se cijela obavi odjednom, rekonstrukcija bude izvedena do kraja godine, jer sigurno je da svakodnevno prisutni bageri i kamioni utječju na kvalitetu života u naselju. Kako bi dala svoj doprinos završetku radova u 2020. godini, GČ Industrijska četvrt sva je svoja sredstva za kapitalne investicije, koja su ove godine znatno manja, usmjerila u Krapinsko naselje. Riječ je o iznosu od sto tisuća kuna”, rekao je u petak predsjednik Vijeća GČ Industrijska četvrt, Krunoslav Dugalić zahvalivši svima koji su lobirali za generalnu rekonstrukciju Krapinskog, a ponajprije svom prethodniku Zdravku Naliju.

”Nakon završetka radova u Krapinskom će biti 64 parkirna mjesta s kvotom za invalide, pješačka staza, koja u naselju nikada nije postojala, ići će kroz cijelo naselje, a bit će riješen i sustav oborinske vode te javna rasvjeta”, rekao je Nalio. I. Solar
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana