TvObzor
EKSKLUZIVA ZA DVADESETI ROĐENDAN EXIT FESTIVALA

Solomun zatvara Arenu najdužim nastupom u njezinoj povijesti
Objavljeno 3. srpnja, 2020.

Deset godina nakon što je na svjetski čuvenoj mts Dance Areni nastupio kao zvijezda u usponu, Solomun je danas njezin simbol, i to kao jedan od vodećih svjetskih elektronskih izvođača. Dugi niz godina ovaj kralj Ibize i svojevrsni rezident EXIT festivala, nije ga mogao zatvoriti svojim nastupom, jer su njegove noći na španjolskom otoku bile rezervirane upravo za nedjelju. Za dvadeset godina Exita, u prilici kakva se pruža samo ovoga ljeta, Solomun će zatvoriti cijeli festival i to u setu od čak četiri sata, što će ujedno biti i najduži nastup u povijesti Arene. Svemirskom programu koji EXIT priprema fanovima od 13. do 16. kolovoza, pridružuje se još jedan neprijeporan producentski genij, Maceo Plex, koji priprema čak dva nastupa, jedan samostalan, a drugi kao back2back s ranije najavljenim talijanskim velemajstorima Tale Of Us. Tako je i zaokružena fantastična postava mts Dance Arene koju čine Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Amelie Lens, Black Coffee, ARTBAT, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil, i mnogi drugi.

Mladen Solomun na ovogodišnjem Exitu proslavit će dvije godišnjice – festivalski dvadeseti rođendan i desetu godišnjicu svog prvog nastupa na tvrđavi. Svoj debi na festivalu imao je prije jednog desetljeća kada je, upravo na EXIT festivalu počeo svoj pohod na svjetski vrh. Davne 2010. godine prvi put je nastupio u uvijek karakterističnom završnom terminu u ranim jutarnjim satima na mts Dance Areni, dok će ovaj put zatvoriti ne samo Arenu, nego cijeli festival, i to nevjerojatnim setom od puna četiri sata. Njegova neraskidiva povezanost s ovim festivalom na Petrovaradinskoj tvrđavi potvrđena je više puta, a nakon ovoga debija njegova karijera munjevito je krenula k vrhu te je vrlo brzo nakon toga postao jedna od najtraženijih zvijezda današnjice. Alfa i omega svjetske house scene, rođen u Travniku, za kojeg je postalo nedovoljno reći da je najpopularniji balkanski DJ na svijetu, samo u proteklih nekoliko godina sa zadivljujućom je lakoćom osvojio cijeli planet.

Bez obzira na to nazvali ga Maceo Plex, Maetrik, ili Mareil Ito, ovaj ultimativni headliner najvećih festivala i producent maksimalnog tech house zvuka koji je samostalno promijenio elektronsku glazbu i obrisao žanrovske granice, za EXIT je više puta ponovio da je jedan od najboljih svjetskih festivala, štoviše, istaknuo je da je to “jedino mjesto gdje i dan danas ima tremu”. Kubansko-američki glazbenik s trenutačnom adresom u Barceloni, godinama je držao DJ pult u Spaceu, Amnesiji i Pachi, vodećim klubovima party epicentra svijeta – Ibizi. U posebnoj večeri kolovoza, scenom mitske Dance Arene dirigirat će zajedno s milanskim majstorima Tale Of Us, gdje će se nakon pojedinačnih samostalnih nastupa spojiti u back2back za završetak programa.

Proslava dvadesetog rođendana EXIT festivala održat će se od 13. do 16. kolovoza, na Petrovaradinskoj tvrđavi. Svoje nastupe potvrdili su Robin Schulz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Solomun, Maceo Plex, Boris Brejcha, Artbat, Nina Kraviz, Tale of Us, Black Coffee, Ofenbach, Burak Yeter, DJ Regard, Roni Size b2b LTJ Bukem, Meduza, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil, 999999999 live, Francois X, Juliana Huxtable, Monosaccharide, Marcel Dettmann, VTSS, SPFDJ, Laibach, Obojeni program Massimo, Goblini, Buč Kesidi, Marko Nastić,, Insolate, Andrew Meller, Ilija Djoković, Kristijan Molnar, Coeus, Space Motion, After Affair, Lag, Monosaccharide i Bokee.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana