Novosti
BROJ POZITIVNIH NA COVID 19 I DALJE RASTE

Preporuka epidemiologa: Sve što je moguće neka se odgodi
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
POŽEGA - Ukupan broj oboljelih na području Požeško-slavonske županije sada dvadeset. Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je potvrđeno deset novih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). Devetnaest osoba je u dobrom stanju i nalaze se u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana zbog respiratornih tegoba. Nastavit će se testiranje ostalih kontakata tih osoba, planirano je testiranje još oko 40 osoba.
Zbog trenutačne situacije na području županije ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 08,00 do 20,00 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095-340-0019.
Vedran Neferović, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite izvijestio je o sastanku sa svim lokalnih stožerima i prenio preporuku da se odgode sva društvena događanja, sportski turniri, manifestacije i društvena okupljanja svih vrsta. „Sami vidimo da su migracije naših stanovnika i posjete iz inozemstva stvorile problem, sada bi bilo potrebno da svi shvatimo situaciju ozbiljno i da se svatko počne ponašati u skladu sa zadanim mjerama“ naglasio je Neferović. Upozorenje o potrebi provedbe preporuka ponovio je i epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Vitalia: „Sve što je moguće neka se odgodi, nikome se ne može zabraniti ništa,  određeni broj ljudi smije biti na okupu, ali u određenim uvjetima i po preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.“ B.S.T.
Najčitanije iz rubrike