Osijek
GOSPODARSKA ZONA ANTUNOVAC

Infrastruktura u funkciji razvoja i zapošljavanja
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Proširenjem na 17 parcela stigli su i novi investitori i već se na njima grade novi objekti

Završen je projekt "Izgradnja infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac", vrijedan četiri milijuna kuna, a sve su parcele već kupljene. Na završnoj su konferenciji navedeni projekt predstavili Nataša Tramišak, direktorica Agencije za održivi razvoj općine Antunovac - RODA d.o.o., i pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU-a te Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac koja je i nositeljica projekta. Riječ je o projektu koji je, kazao je Tubanjski, u funkciji razvoja gospodarstva i zapošljavanja.

- Naš je fokus na gospodarstvu i poljoprivredi. Gospodarska je zona zaživjela onako kako smo htjeli, s proširenjem smo dobili nove investitore na 17 parcela i već se grade novi objekti. Vrlo smo zadovoljni i mi, i poduzetnici, ali i građani koji se zapošljavaju kod novih investitora - istaknuo je Tubanjski.

Tramišak je navela kako su nepovratna sredstva 2.804.572,92 kuna.

- Projekt proširenja infrastrukture Zone odobren je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te je sufinanciran nepovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektno je rješenje izrađeno radi jačanja poduzetničkog okruženja u Antunovcu te jačanja regionalne konkurentnosti kroz razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti poduzetničko-poslovne infrastrukture radi privlačenja novih investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta. Općina Antunovac pokretač je osnivanja Zone u Antunovcu, a gradnjom nove osnovne i dodatne zajedničke komunalne infrastrukture proširilo se građevinsko područje Zone. Time se otvorila mogućnost za gradnju proizvodnih kapaciteta većih razmjera i zapošljavanja većeg broja djelatnika te se razvila i poboljšala kvaliteta i dostupnost postojeće Zone - pojasnila je Tramišak.

Sagrađene su nove prometnice, oborinska odvodnja, javna rasvjeta, osiguran je pristup komunalne infrastrukture za 17 novih parcela na 5,8 hektara, a površina koridora ukupne zajedničke osnovne infrastrukture cijele Zone nakon provedbe projekta iznosi 12.262 četvornih metara. Tu su i parkirališta, staze, internetska komunikacija i plinofikacija, jedino su voda i odvodnja uređeni nešto ranije.

- Projekt je sufinancirala Općina Antunovac s 25 posto. Ovime je zaokružena Zona na više od 20 ha, trenutačno u njoj posluju 24 poduzetnika i aktivna je na 66 posto površine, no očekujemo da bude na 90 posto. Naime, dva poduzetnika već grade svoje objekte, a najavljeno je da će do kraja godine graditi još nekoliko njih. Trenutačno je na području Gospodarske zone ukupno zaposleno 157 osoba, a u zgradi PIA njih 66. S PIA-om Antunovac dali smo poticaj malim i mikropoduzetnicima - istaknula je Tramišak.
Darko Pejić

4

milijuna kuna vrijedan je projekt “Izgradnja infrastrukture u proširenju Gospodarske zone Antunovac”
BROJNE TVRTKE I POTPORNE INSTITUCIJE
“U prvoj etapi Zona je sagrađena na 14,5 ha tijekom 2012. i 2013. godine, i u cijelosti je opremljena komunalnom infrastrukturom. U GZ-u Antunovac trenutačno aktivno posluju, ili su u postupku gradnje svojih poslovnih objekata ukupno 24 poduzetnika. Tu je smješten i najveći poduzetnički inkubator na istoku Hrvatske – više od 21 milijun kuna vrijedan PIA Antunovac. U njemu posluju 23 tvrtke, uključujući i dvije poduzetničke potporne institucije RODA d.o.o. i HAMAG-BICRO. U njemu je smješten i LAG Vuka – Dunav”, podsjetila je Tramišak.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike