Osijek
RIJEKA LJUBAVI

Županija uplatila prvi obrok od pet tisuća kuna
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
Na račun humanitarne udruge Rijeka ljubavi u utorak je Osječko-baranjska županija uplatila 5000 kuna, i to za sufinanciranje projekta "Humanost na djelu”. Ostatak odobrenoga iznosa za projekt isplaćivat će se svakoga mjeseca u obrocima.

- Dan ranije potpisali smo ugovor s Osječko-baranjskom županijom, odnosno županom Ivanom Anušićem. Ugovor je vezan uz potporu ublažavanja siromaštva na području grada Osijeka i to nam daje smisao, vjeru i snagu za daljnji rad – poručila je predsjednica humanitarne udruge Štefica Čučak.

Čučak je naglasila da za vrijeme pandemije ova udruga nije prestala s radom ni jedan dan, a volonteri, na čelu s predsjednicom, odradili su ukupno oko 3700 volonterskih sati tijekom 37 dana. Zahvaljujući i ostalim donacijama Rijeka ljubavi uspjela je paketima pomoći pokriti korisnike iz svih gradskih četvrti i mjesnih odbora. Još jednom naglasila je zahvalnost premijeru Andreju Plenkoviću i Ministarstvu poljoprivrede koji su se, ističe, zdušno uključili u otkup mliječnih proizvoda za vrijeme pandemije. Dotaknula se i ostalih donatora koji pomažu da građani u Osijeku, kaže, ne ostanu gladni. Također je naglasila i važnost pomoći trgovačkih lanaca koji daju hranu pred istek roka trajanja, a koja se svakog dana tijekom obiteljskog doručka dijeli siromašnim sugrađanima. M. Mihelić
Možda ste propustili...

OSIJEK OPET NA TURISTIČKOJ KARTI RIJEČNIH KRUZERA

U obilasku Tvrđe tri autobusa turista

NAGLASAK NA LIKOVNOJ I ETNO SKUPINI

Dani češke kulture u Tenji

U CARITASOVOM CENTRU ZA PRIHVAT BESKUĆNIKA

Zdravstvene radionice u Domu sv. Vinka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEŠAČKI MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Netko se opasno igra živcima građana

2

OAZA USRED ČEPINA

Vrtna bajka idealna je
za bijeg od problema

3

PAMPAS - JEDNO OD TRI JAVNA KUPALIŠTA U OSIJEKU

Jedna od najstarijih plaža ponovno je zapuštena i prljava