Mozaik
JOŠ JEDAN SJAJAN IZVOĐAČ NA ODGOĐENOM FESTIVALU

Londonska post-punk trojka White Lies potvrdila dolazak na zagrebački INmusic 2021.
Objavljeno 2. srpnja, 2020.

Londonska post-punk trojka White Lies novo je pojačanje već impresivnog line-upa jubilarnog INmusic festivala #15. White Lies su 2007. godine oformili Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown kako bi mogli početi izvoditi nove pjesme za koje su smatrali da se ne uklapaju u opus njihovog dotadašnjeg zajedničkog benda, Fear of Flying.

Album album prvijenac "To Lose My Life..." izdaju u siječnju 2009. godine koji odmah zasjeda na prvo mjesto UK Albums Chart i predstavlja dva singla kojima će obilježiti eksplozivan početak karijere - "To Lose My Life" i "Farewell to the Fairground". Početkom 2011. godine White Lies izdaju svoje drugo studijsko izdanje "Ritual", u 2013. godini uslijedio je "Big TV" te "Friends" u 2016. godini. Nastavljajući kreativni niz redovitih studijskih izdanja White Lies svoj peti studijski album "Five" izdaju početkom 2019. godine uz odličan prijem publike i kritike. Prepoznatljiv vokal Harry McVeigha, koji mnogi uspoređuju s Ianom Curtisom, i posljedične usporedbe White Liesa sa Joy Divisionom, Interpolom i Editorsima, za White Lies trojac nisu uvijek adekvatne - momci će češće istaknuti Talking Headse, The Secret Machines i The Cars kao svoje najveće glazbene utjecaje. Jedno je sigurno, White Lies su kroz pet odličnih studijskih izdanja u svega deset godina stvorili zavidan glazbeni opus i prepoznatljiv stil, kao i naklonost publike diljem svijeta svojim klupskim nastupima ali i festivalskim gostovanjima na Glastonburyu, Coachelli, Isle of Wighteu, Rock Werchteru i mnogim drugim.

White Lies se pridružuju već potvrđenim nastupima izvođača koji su trebali nastupiti ove godine - The Killersa, Becka, Deftonesa, Nick Mason‘s Saucerful of Secrets, The Lumineers, Belle and Sebastian i Gogol Bordello - koje ćemo gledati uživo u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 21. do 23. lipnja 2021. godine. Festivalske ulaznice za INmusic festival već se mogu kupiti putem službenog festivalskog web-shopa, a već kupljene ulaznice za ovogodišnje odgođeno izdanje ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala od 21. do 23. lipnja 2021. godine. T.K.
Kroz pet odličnih studijskih izdanja u 10 godina stvorili su zavidan glazbeni opus i prepoznatljiv stil
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike