Regija
DRUGI DAN POD POSEBNIM MJERAMA

Na Tržnici maske i rukavice obaveza za prodavače, a preporuka za kupce
Objavljeno 1. srpnja, 2020.

ĐAKOVO – Drugi dan od uvođenja posebnih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa Đakovo je dočekao s 10 novozaraženih. Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Antun Galić kaže kako ta brojka nije zabrinjavajuća, no da jest zabrinjavajuće to što se virus iz Đakova proširio drugdje. U gradu je prvi tržni dan nakon uvođenja posebnih mjera, a danas je izostao uobičajeni broj i prodavača i kupaca. Gradska tržnica, uz već postojeće, dobila je i dodatne mjere – maske i rukavice su obaveza za prodavače, a preporuka za kupce.  I djelatnici Univerzala nose tu zaštitnu opremu.

– Otvorena su 4 ulaza na Tržnicu, a ulazi i izlazi na njima strogo se kontroliraju. Tu su i dez-barijere, dezinfekcijska sredstva, razmak među prodavačima i njihovim klupama i sve potrebno. Prostor tržnice je i dezinficiran, kaže Stjepan Ripić, direktor komunalca Univerzala koji upravlja đakovačkom Gradskom tržnicom, jednom od rijetkih tržnica u RH koje mjere imaju i striktno ih se pridržavaju još od 19. ožujka

Koroanvirus prodro je i u Đakovački vodovod, jednu od gradskih tvrtki. Potvrdio nam je to direktor Ivan Kočiš, rekavši da je zaražen jedan djelatnik, a da ih je više u samoizolaciji i to iz Odjela prodaje.

– No, to ne stvara probleme jer smo naplatu računa za građane još od početka pandemije prebacili na Univerzalovo naplatno mjesto kod Velikog parkirališta, kaže Kočiš.

U drugoj gradskoj tvrtki, Univerzalu, kaže direktor Ripić, imaju nekoliko radnika u samoizolaciji jer se vezuju uz krizmenike i djecu iz samostanskog vrtića.

- No, potvrđeni COVID nemamo, dodaje Ripić. S.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike