Osijek
IVONA MIKIĆ, KOZMETIČARKA

Poslovna iskustva iz Beča prenijela u Osijek
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
Klijentice su vrlo dobro reagirale na uslugu oblikovanja obrva koncem te na njegu i uvijanje prirodnih trepavica

O Ivoni Mikić, Osječanki po rođenju i školovanju, a s bečkim radnim i poduzetničkim iskustvom, pisali smo u doba koronakrize, kada su lokali poput njezina bili zatvoreni. Nakon povratka u "novo normalno" ponovno smo pokucali na vrata Ivonina salona za uljepšavanje.

No prvo nekoliko uvodnih rečenica zašto smo se zainteresirali upravo za nju. Ivona Mikić proteklih je godina, nakon što je uplovila u bračnu luku, a to je bio razlog napuštanja Osijeka, živjela i radila u Beču, glavnom austrijskom gradu. I ondje se u profesionalnom smislu pronašla u uslužnoj djelatnosti uljepšavanja ruku i lica. Nakon što je znanje i iskustvo stjecala radeći za druge, prije godinu i pol dana postala je i sama svoj ‘gazda‘.

- Otvorila sam vlastiti studio, a pri tome mi se posrećilo jer je bio na top-lokaciji, u Mariahilferstrasse. S druge strane, možda je to bila i otegotna okolnost, jer za uspjeh na takvoj lokaciji, uz neupitno kvalitetnu uslugu, mora postojati i umijeće stvaranja nekih dodatnih vrijednosti. Bilo je očito da sam u tome uspjela jer, ako klijent dolazi izravno k vama iz sat vremena udaljenih dijelova grada, a znate da usput ima desetke salona, to sigurno nije bez pravog razloga - kaže Ivona.

Cijelo se vrijeme dok je radila brinula i za dodatnu edukaciju i usavršavanje, radi čega je, primjerice, dolazila i u Zagreb. Kada se našla na prekretnici kako razvijati posao, pojavila se i druga opcija - povratak u Osijek.

Zašto? Kaže kako ocjenjuje da ovdje može postići još više, ponuditi ovom kraju neke nove tehnike uljepšavanja i njege te novu poslovnu filozofiju. Osim toga, Osijek i danas nudi ugodnost koju su veliki europski gradovi izgubili - u Beču je, primjerice, sat vremena putovala na posao i jednako toliko natrag.

- Nema ljepšeg osjećaja nego ponovno živjeti i raditi među svojima - ističe Ivona.

U Osijeku je otvorila svoj obrt koji uključuje salon za uljepšavanje "Rosé by Ivona". Svjesna je da je ovdje čeka jaka konkurencija, no ispitala je tržište, vidjela što se nudi i uvjerena je da ima prostora za uspjeh. U svojem će salonu nuditi usluge uljepšavanja - ugradnju noktiju, trajni lak, uređenje obrva, trepavica... ponudit će se neke nove i u nas ne baš tako često zastupljene tehnike, primjerice threading. Svu potrebu aparaturu Ivona donosi sa sobom iz svoje bečke "butige"...

- I u salonu će biti dobra, kućna atmosfera jer, znate, osnovno je pružiti odličnu uslugu, no jednako tako važno je stvoriti takav odnos koji će se svidjeti klijentici ili klijentu, jer tada dolazimo u situaciju u kojoj to polako prerasta u druženje. Uostalom, i u Beču mi je najbolja reklama bila usmena predaja, odnosno preporuke zadovoljnih klijentica - kaže naša sugovornica.

Klijentice su, kaže, vrlo dobro reagirale, posebice na uslugu oblikovanja obrva koncem (što traže i muškarci) te na uslugu njege i uvijanja prirodnih trepavica.

Dario Kuštro
DOBRO JE MALO OTIĆI VAN po iskustvo
Dopustit ćete nam i malo prostora za reklamu, jer ovo je priča o kojoj se u posljednje vrijeme u nas učestalo govori - dobro je otići van, vidjeti kako se ondje radi, pa potom i tu filozofiju prenijeti ovdje. Dakle, Ivonin je salon smješten u Sunčanoj ulici. Za Ivonom će u Osijek uskoro i njezina obitelj. U svakom slučaju: “Auf Wiedersehen Wien, guten Tag Osijek!”
Ivona Mikić

vlasnica salona za uljepšavanje

Osijek i danas nudi ugodnost koju su veliki europski gradovi izgubili - u Beču sam, primjerice, sat vremena putovala na posao i jednako toliko natrag. Lijepo je živjeti i raditi među svojima.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike