Osijek
SURADNJA DOKKICE I OŠ “TIN UJEVIĆ”

Osmaši darivali vrtiće Nevičica i Maslačak
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
Tek izišli iz osnovnoškolskih klupa učenici 8.b i 8.c razreda OŠ "Tin Ujević" jučer su priveli kraju projekt "Učenje u zajednici”, u suradnji s Dokkicom, doniravši dječje vrtiće Nevičica i Maslačak.

- Riječ je o velikom projektu financiranom od strane švicarsko-hrvatskog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. U edukaciji "Učenik za budućnost” sudjelovali su predstavnici od 5. do 8. razreda, i to svih odjeljenja, a svaki je razred dobio dva puta po 500 kuna za društveno korisnu inicijativu koju će osmisliti – pojasnila je Maja Varga, voditeljica neformalnih edukacija za djecu i mlade u Dokkici.

Osmaši su svoje donacije realizirali sad, a ostali učenici pričekat će jesen. Ostalih 500 kuna, koliko su dobila sva odjeljenja, ići će u zajednički fond te će naposljetku OŠ Tin Ujević dobiti učionicu na otvorenom. Ovih dana i 8.a razred posjetit će Pučku kuhinju, gdje su odlučili utrošiti dobiveni iznos.

- Drago mi je što možemo pomoći lokalnoj zajednici i učiniti je boljom - ocijenila je prof. Mirjana Jerković.

A da će sportska oprema za DV Nevičica značiti mnogo, pokazuje i to što je riječ o vrtiću koji je dio EU projekta "Boravak djece na otvorenom u svim vremenskim uvjetima”. Na taj način, kaže Maja Babić iz DV-a Nevičica, djeca će odlično iskoristiti sve dobivene rekvizite, što su odmah i demonstrirali i zaigrali nogomet s "pravim” golovima... Ma.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana