Novosti
RESTART KOALICIJA PREDSTAVLJENA U OSIJEKU

Bernardić: Vratit ćemo u Slavoniju život i optimizam
Objavljeno 30. lipnja, 2020.

Nažalost, u posljednjih devet godina iz slavonskih je županija, a u svima je na vlasti HDZ, iselilo preko 150.000 ljudi. Samo u zadnjem mandatu ove vlade je iz Slavonije i Baranje iselilo 70.000 ljudi. Slavonija je danas zapuštena i napuštena, i ono što je naš cilj je vratiti u Slavoniju život i optimizam. I to ćemo napraviti. Slavonija je ključ uspjeha za Hrvatsku, ako uspije Slavonija, uspjet će cijela zemlja, istaknuo je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije, na konferenciji za medije na osječkom Trgu Ante Starčevića.

Čelni čovjek SDP-a naglasio je kako je njihov zadatak da ljudi ovdje mogu normalno živjeti od svoga rada. „I zato ćemo mi inzistirati na našem planu Slavonija 2030., desetogodišnjem planu razvoja regije, kako ovdje vratiti industriju, optimizam i ljude. Reindustrijalizirat
ćemo zemlju”, rekao je Bernardić, rekavši kako će poljoprivrednicima osigurati brzu isplatu potpora, transparentnu i brzu dodjelu poljoprivrdnog zemljišta, PDV na repromaterijal od 5 posto i jeftine kredite za OPG-ove te otkup viškova i siguran plasman njihovih proizvoda, hladnjače i druge potporne mehanizme.

O pripremama za izbore govorili su i Domagoj Hajduković, SDP-ov koordinator za IV. Izbornu jedinicu i Sabina Glasovac, prva na listi Restart koalicije u istoj izbornoj jedinici. Hajduković se zapitao žive li Slavonci i Baranjci bolje nakon nekoliko godina provođenja projekta Slavonija i odlaze li odavde manje nakon ovog mandata, rekavši da je odgovor svuda oko nas, u praznim selima, i da ova regija treba jedan novi projekt i ponovni početak.

"Tema je ima li ova regija i ovaj narod budućnost. S ovakvom vladom i ovakvim premijerom, apsolutno ne”, rekao je Hajduković.

Sabina Glasovac je naglasila kako Slavoniji i Baranji žele ravnomjeran razvoj i sustav pravednosti, „a to ne mogu oni koji su godinama Slavoniju zapostavljali”. Ona je ustvrdila da u ovim krajevima jedinu tržišnu vrijednost ima plava iskaznica HDZ, ne zemlja i vrijedne ruke Slavonaca, a ta stranka prema njenim riječima nije ponudila ništa osim korupcije i nepotizma. „Mladi odlaze zbog što u Hrvatskoj vlada loša klima i nemaju vjere da će u Hrvatskoj biti bolje”, rekla je Glasovac, izrazivši nadu da će upravo podrška Slavonaca i Baranjaca biti ključna za novi početak Hrvatske.I.Bošnjak

Možda ste propustili...