Regija
ASFALTIRAN I PUT DO DEPONIJA

Novih 812 metara ceste u Belišću
Objavljeno 29. lipnja, 2020.
BELIŠĆE - Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković jučer je uz drugog zamjenika Domagoja Varžića svečano otvorila novosagrađenu cestu u ulici Starovalpovački put u Belišću.

Riječ je o ulici koja povezuje Belišće i Valpovo i čiji su stanovnici godinama priželjkivali viši infrastrukturni standard, a koji su ga sada konačno i dobili. U Belišću je sagrađena pristupna cesta do odlagališta otpada u produžetku Starovalpovačkog puta od Ulice Zinke Kunc do odlagališta. Projekt je to ukupno vrijedan 2,2 milijuna kuna (s izvođenjem radova, nadzorom i PDV-om), ali i projekt zbog kojeg je Gradsko vijeće izglasalo izmjene Programa građenja komunalne infrastrukture za ovu godinu.

Otvarajući novu cestu, zamjenica Vučković rekla je kako je riječ o još jednom projektu koji dokazuje kako Grad Belišće kontinuirano ulaže u prometnu infrastrukturu, a ovaj put je riječ o cesti koja će omogućiti bolje prometovanje ovim dijelom Belišća prema Valpovu, ali isto tako i bolji pristup do odlagališta otpada. Ona će također osigurati i kvalitetnije gospodarenje otpadom na području Belišća, ali za korisnike deponija iz drugih gradova i mjesta koji ovamo gravitiraju.

Cesta je ukupne dužine 812 metara, širine je 5,5 metara i ona je dobar pokazatelj na koji Grad Belišće nastoji voditi brigu o svom svakom kutku, pa tako i stanovnicima ulice Starovalpovački put kao poveznice s Ulicom Zinke Kunc koja je također dio Grada Belišća.

- Njima će ovo omogućiti lakšu dostupnost do svega što im u Gradu treba, a da više ne moraju koristiti makadamsku cestu. Nadamo se i vjerujemo da će i naši susjedi u Gradu Valpovu sa svoje strane investirati u priključak na ovu cestu, pa ćemo doista imati jednu novu prometnicu koja će na još kvalitetniji način povezivati dva prijateljska grada - poručila je Vučković. L.A.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike