Osijek
47. KIPARSKA KOLONIJA 2020.

U Ernestinovo dolaze samo umjetnici
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
Kiparsku koloniju Ernestinovo mnogi su čekali kako bi se na toj predivnoj manifestaciji zabavili uz popratni program. No, prema riječima općinske načelnice Marijane Junušić, ta će se manifestacija u središtu hrvatske kiparske naive održati u znatno izmijenjenim uvjetima

- Teška srca moramo drage prijatelje obavijestiti kako će se ovogodišnja Kolonija kipara naivaca Ernestinovo održati u skladu s izmijenjenim zdravstvenim okolnostima, a sve s ciljem očuvanja zdravlja ljudi i povoljne epidemiološke situacije. Situacija s epidemijom bolesti COVID-19 na nacionalnoj te globalnoj razini još je uvijek vrlo neizvjesna, iako je mnogo povoljnija nego u susjednim zemljama. Kolonija kipara naivaca Ernestinovo velika je i kompleksna manifestacija s mnoštvom različitih kulturno-umjetničkih i društveno-zabavnih sadržaja koje iziskuje dugoročne pripreme, znatna ljudska i financijska sredstva te na ograničenom prostoru okuplja iznimno velik broj ljudi. Zdravlje i sigurnost naših posjetitelja, sudionika i svih ostalih koji su uključeni u organizaciju manifestacije najveći nam je prioritet. Uzmemo li u obzir sve aspekte kolonije, raznolikost i brojnost sadržaja i programa te trenutačnu situaciju s epidemijom koronavirusa i rizike koji dolaze s njom, u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Osječko-baranjske županije i Stožerom CZ-a Općine Ernestinovo, donijeli smo odluku da se ove godine neće održavati večernji program, odnosno koncerti i nastupi, kao ni sportska i društvena događanja - pojašnjava Junušić.

Dodaje ona i da je Kolonija kipara naivaca Ernestinovo tradicionalno i centralno sastajalište kipara naivaca već 47. godina, i upravo zbog kiparstva iznova se okupljaju u parku svake godine.

- Tradiciju poštujemo, njegujemo, održavamo, prenosimo s generacije na generaciju i ne smijemo to prekinuti. Zato će se u sklopu programa 47. Kolonije kipara naivaca Ernestinovo održati isključivo rad kipara naivaca i slikara. Kolonija kipara odolijevala je i prkosila vremenu, ni rat ju nije zaustavio, pa neće ni koronavirus. Vjerujemo da ćemo zajedno željno iščekivati sljedeću godinu te 48. potpuno izdanje Kiparske kolonije, a građani mogu od 3. do 8. kolovoza i posjetiti Park skulptura, pogledati kako nastaju vrijedna i jedinstvena umjetnička dijela. Ne propustite svojim posjetom nagraditi vrijedne kipare i slikare, jer upravo zbog njih i njihove ostavštine ove godine održavamo 47. Koloniju kipara naivaca Ernestinovo - poručuju iz Organizacijskog odbora.
D. Pejić
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike