Autoglas
NOVITET NA TRŽIŠTU

Od srijede se i u Hrvatskoj može kupiti Peugeot e-2008
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
Baterija od 50 kW omogućuje novom Peugeotu e-2008 autonomiju do 310 kilometara

Još jedno električno vozilo stiže u hrvatske autosalone. Riječ je o modelu Peugeot e-2008. Peugeot od srpnja lansira na hrvatsko tržište svoj SUV e-2008 za sve one koji su spremni za novu dimenziju užitka u vožnji automobila.

Zaljubljenik u slobodu i strastveni predstavnik vizije marke Peugeot o uzbudljivoj budućnosti, ovo vozilo predstavlja iznimno modernu interpretaciju instinktivne i svestrane vožnje. Prema dimenzijama istinski je pripadnik segmenta SUV-ova te se ističe svojim snažnim i jedinstvenim stilom. Opremljen je najmodernijom tehnologijom koja uključuje najnoviju generaciju sustava Peugeot i-Cockpit 3D te opremu i sustave za pomoć u vožnji koji su rezultat vrhunskog znanja i stručnosti marke Peugeot.

Od sada su na hrvatskom tržištu na SUV Peugeot 2008 na raspolaganju tri vrste motora (električni, benzinski ili dizelski), s različitim razinama snage, od kojih svaki pruža iznimno energičnu i učinkovitu vožnju. Novi SUV Peugeot e-2008 nema specifičnu siluetu, nego nekoliko detalja koji suptilno podvlače njegovu elektrificiranu osobnost. Tu je prepoznatljivi presijavajući logotip lava, koji se naizmjenično reflektira u plavoj i zelenoj boji, ovisno o kutu gledanja, a tu je i specifični monogram. Ističe se i elegantna prednja maska u boji karoserije, kao i ekskluzivne presvlake sjedala Alcantara " Gris Greval " na Peugeot e-2008 GT.

Na kraju, iskustvo u vozilu upotpunjeno je specifičnim prikazom na električnim izvedbama, na 3D zaslonu, kao i na zaslonu na dodir. Načini punjenja fleksibilni su i prilagođavaju se svakoj svakodnevnoj situaciji. Dostupna su tri načina punjenja - standardnim ili pojačanim utikačem Green Up™ koji dolazi s kablom za punjenje, za potpuno punjenje u 16 sati. Ako se puni s uređajem Wall Box, on omogućuje potpuno punjenje u 5,15 sati kroz trofazni priključak (11 kW), ili u 8 sati kroz jednofazni priključak (7,4 kW), javnim terminalom. Kod brzog načina punjenja toplinska regulacija baterije omogućuje upotrebu punjača od 100 kW te se vozilo može napuniti do 80 % za 30 minuta.

Milan Bugarić
Dostupan s četiri paketa opreme
Peugeot e-2008 dostupan je s četiri paketa opreme - Active, Allure, GT Line i GT, a cijena za početni Peugeot e-2008 Active kreće od 269.900 kuna. Cijena za top-model e-2008 GT je 308.400 kuna. Baterija Peugeota e-2008 ima kapacitet od 50 kWh i omogućuje do 310 km dosega s jednim punjenjem. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 150 kilometara na sat.